Albert Verlinde vindt Jandino Asporaat een enorme zakkenvuller

Albert Verlinde vindt dat Jandino Asporaat momenteel wel héél erg de zakkenvuller uithangt. De komediant doet heel principieel, maar spekt ondertussen lachend zijn portemonnee, aldus de showkoning.

Jandino Asporaat en Albert Verlinde © NTR, SBS

Jandino Asporaat wil net als artiesten als Nielson en Tim Douwsma niet meer optreden als publiek er alleen in komt met een QR-code. Twee dagen voordat de QR-samenleving begint, op 23 september, organiseert de komediant daarom een show in Ahoy die men zónder QR-code kan bijwonen. Wel wordt er dan anderhalve meter afstand gehouden.

Massa is kassa

Komediant Albert Verlinde ziet het als zakkenvullerij in een principieel jasje. “Heb je Jandino Asporaat gehoord? Dat was een man die principieel zei: ‘Nee, als we een soort tweedeling in de maatschappij krijgen en de cultuur wordt gebruikt om de vaccinatiegraad op te voeren en mijn publiek wordt ervoor gebruikt, dan treed ik niet op!'”

“En wat doet-ie? Hij gaat inderdaad niet optreden in kleinere zaaltjes. Hij bedenkt dat hij over twee weken in Ahoy staat, dan mag iedereen naar binnen, massa is kassa en dat doet hij twee keer op een avond. Hij heeft de kaartprijzen opgevoerd naar 50 euro, echt waar! Normaal kost het maximaal 30 euro.”

180.000 euro

En dan dus ook nog twee voorstellingen op een avond. “Om 19.00 uur en 21.15 uur. Dan weet je al hoe kort die voorstellingen zijn. Ik heb even uitgerekend en dan ben je aan het eind van de avond 180.000 euro rijker in het hele verhaal, dus ik snap Jandino’s principes ook wel eigenlijk.”

Albert Verlinde heeft juist jarenlang zónder principes zijn zakken gevuld. Hij verdiende bij RTL Boulevard maar liefst 900.000 euro per jaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen