NPO 1-baas sluit niet uit dat Khalid & Sophie na één seizoen stopt

Remco van Westerloo, de zenderbaas van NPO 1, sluit niet uit dat de nieuwe talkshow Khalid & Sophie al na één seizoen stopt. Hij lijkt vanwege de lage kijkcijfers een slag om de arm te houden.

Khalid & Sophie © Annemieke van der Togt

Khalid & Sophie is zowel inhoudelijk als kijkcijfermatig een mislukking. De talkshow van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand weet de tongen niet los te maken. “Khalid & Sophie trok de afgelopen vier weken gemiddeld 459 duizend kijkers, een halvering van de score van voorganger De vooravond in september 2020”, weet de Volkskrant.

Hobbelig uit startblokken

Volgens NPO 1-baas Remco van Westerloo hebben kijkers tijd nodig om te wennen aan nieuwe programma’s. “Daar komt bij dat Khalid & Sophie hobbelig uit de startblokken is gekomen, door de reuring over De Vooravond. Ze zijn hun eigen toon nog aan het zoeken. En ze hebben concurrentie van HLF8.”

HLF8 is de nieuwe talkshow van Johnny de Mol, die ook weinig kijkers weet te bekoren. “Het is veel te vroeg om conclusies te trekken. De kijkcijfers zijn al beter dan in het begin.”

Na één seizoen van de buis?

Toch sluit Remco nadrukkelijk niet uit dat Khalid & Sophie al na één seizoen van de buis verdwijnt. “Als je zo’n groot project begint, is het altijd de intentie door te gaan. Ik hoop dat er een nieuw seizoen komt. Maar niets is zeker in de tv-wereld.”

Maakt hij zich er zorgen over dat vrijwel alle talkshows momenteel minder kijkers trekken? “Bij talkshows wisselen pieken en dalen elkaar af, op langere termijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen