Humberto Tan is Sigrid Kaag zat: ‘Dit is toch geen doorbraak?!’

Humberto Tan vindt het lachwekkend dat Sigrid Kaag zich ineens als redder van de formatie positioneert. “Dit zijn hondjes die elkaar achterna lopen en elkaars staart aan het ruiken zijn!”

Humberto © Humberto

D66-leider Sigrid Kaag stelt voor om met alle zes partijen uit ‘het brede midden’ te gaan onderhandelen over een nieuw kabinet: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. Daarmee heft ze de blokkade van ChristenUnie weer op. Volgens parlementair journalisten is dit echter helemaal geen nieuws.

Malle spin van Kaag

Journalist Kustaw Bessems wijst erop dat Kaag al in juni zei dat ChristenUnie acceptabel was in een combinatie met deze zes partijen. “Kortom, malle spin van Kaag om te zeggen dat ze nú een concessie doet of een blokkade opheft. Gewoon een nieuwe poging om een eerder geopperde mogelijkheid weer te pushen, hopend dat die er nu wel door komt.”

“En dan gebruikt Kaag dat herverpakken van een oud voorstel ook nog om zichzelf als de moreel zuivere antipoliticus neer te zetten. Ze zegt: ‘Of het politiek handig is, weet ik niet, maar ik vind het verstandig en volwassen en het juiste om te doen. En dat telt.'”

Humberto kritisch

Humberto Tan reageerde gisteren kritisch in zijn talkshow op RTL 4. “Nou hebben ze – onder andere ook Kaag – ruim zes maanden met elkaar láng gesproken en dan ineens na zes maanden dit?”

Zijn chef politiek Elodie Verweij: “Je hoorde net applaus en nu doet ze alsof dit een grote doorbraak is, maar dit heeft ze voor de zomer ook al voorgesteld om dezelfde impasse te doorbreken. Deze zes partijen heeft ze toen ook al voorgesteld.”

Hondjes

De opstelling van Kaag zorgt voor ergernis bij Humberto. “Deze doorbraak is toch een doorbraak die je al zes maanden geleden had kunnen doen als je dat zo vindt? Dit zijn toch hondjes die elkaar achterna lopen en elkaars staart aan het ruiken zijn. Hoe lang duurt dit nog, joh??”

Elodie: “Ja, het duurt veel te lang.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen