Davina Michelle had moeite met mediarel over Formule 1-optreden

Davina Michelle had moeite met de mediarel die ontstond over de muzikale optredens bij het Formule 1-evenement in Zandvoort. Ze vond het zelf namelijk niet nodig om geld te vragen.

Davina Michelle © SBS 6

De Formule 1-race kwam in een negatief daglicht te staan toen Chef’Special-zanger Joshua Nolet onthulde dat hij door prins Bernhard, een van de organisatoren, gevraagd was om gratis het publiek te gaan vermaken. Vervolgens bleek dat alle artiesten waren benaderd om gratis op te treden, ook volksliedzangeres Davina Michelle.

Gekke periode

Er ontstond een soort sfeer dat artiesten die wél gratis wilden optreden een soort verraders waren en daarom bracht Davina een statement naar buiten. Ze gaf aan alleen nog op te komen treden als de andere artiesten wel betaald zouden krijgen. Uiteindelijk stond ze afgelopen zondag gewoon het volkslied te zingen in Zandvoort.

Het was een ongemakkelijke rel, aldus Davina in de talkshow HLF8. “Natuurlijk wilde ik het volkslied zingen, het is een enorme eer. Dan komt er natuurlijk zo’n gekke periode. First of all: compleet honderd procent eens met Joshua en Chef’Special. Het enige probleem was wel dat ik in een andere situatie zat als zij.”

Duizendje

Wat was het verschil? “Zij kregen het aanbod om daar echt een hele show te gaan spelen voor het publiek en ik kreeg de vraag of ik het volkslied wilde zingen voor 400 miljoen mensen. Als ze aan mij hadden gevraagd of ik een show wilde spelen van een uur om het publiek warm te houden, dan had ik ook gezegd: ‘Jongens, betalen.'”

“Maar hoe zou het zijn als ze hadden gevraagd: ‘Wil je het volkslied zingen?’, en dat ik dan zeg: ‘Ja, is goed, een duizendje even.’ Dat is ook raar, dat doe je voor de eer.”

Festival

En wat vindt Davina van de kritiek dat het bespottelijk is dat het Formule 1-evenement kon doorgaan, terwijl festivals nog altijd onmogelijk zijn? “Ik denk dat ik het niet eens uit hoef te spreken, want iedereen kon zien wat er op de tribunes gebeurt… Dit was gewoon een festival. Ja, dan ligt opeens alles heel erg onder vuur.”

Fragment

Davina in HLF8:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Davina Michelle wilde geen geld vragen om het volkslied te zingen. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen