Albert Verlinde in Jinek boos op Marcel Levi: ‘Dit is echt onzin!’

Albert Verlinde heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek geprikkeld gereageerd op uitspraken van de bekende oud-ziekenhuisdirecteur Marcel Levi. De heren zijn politieke tegenpolen.

Albert Verlinde en Marcel Levi © Jinek

Marcel Levi is PvdA-lid en heeft wel eens aangegeven open te staan voor een ministerpost, maar de kans daarop lijkt heel klein te zijn geworden. De PvdA lijkt namelijk niet te gaan meeregeren. “Nee, die mag niet meedoen. Dat vind ik heel erg jammer. Ik begrijp denk ik net zoals miljoenen Nederlanders totáál niet meer waar dit over gaat.”

‘Dat is onzin!’

VVD’er Albert Verlinde daarop: “Je zegt dat de PvdA niet mee mag doen, maar de PvdA mag wél doen. Maar niet met GroenLinks. Dat is toch een ander verhaal? Dat vind ik ook zo raar. Ze mogen wél meedoen. Dat is onzin! Als je het dan zo belangrijk vindt, kun je toch zeggen: ik laat het los?”

Marcel: “Ik vind ook dat je betrouwbaar moet zijn en als je de afspraak maakt om daar gezamenlijk in te gaan, dan moet je niet als het je toevallig net even uitkomt of het vriendje van de andere partij zegt dat hij het niet fijn vindt, gelijk je bondgenoot dumpen. Dat is toch ook niet chic?”

Betrouwbaarheid

Albert: “Ja, maar wat is chiquer? Je collega-partij vasthouden of opkomen voor je kiezers?”

Marcel: “Ja, nou ja, dat is een goede vraag. Daar heb ik niet onmiddellijk een antwoord op, maar ik vind betrouwbaarheid – en dat is niet echt een kernwaarde in de politiek momenteel – wel een belangrijke kernwaarde. Ik vind het eigenlijk wel prettig dat Lillianne Ploumen daar standvastig in is en niet gelijk haar bondgenoot dumpt, omdat het toevallig goed uitkomt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat GroenLinks en PvdA aan elkaar moeten blijven vasthouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen