Johan Derksen denkt dat Johnny de Mol gaat floppen: ‘Slecht format’

Johan Derksen denkt dat de nieuwe talkshow HLF8 van Johnny de Mol een enorme flop wordt. Hij heeft namelijk gehoord wat het format wordt van het programma. “En dat kan niet lukken.”

Johan Derksen en Johnny de Mol © SBS 6

Het is een zenuwslopende zondag voor Johnny de Mol, want nog één nachtje slapen en dan begint zijn talkshow HLF8. Het wordt volgens Johan Derksen een bloedsaai programma, want hij heeft vernomen dat het vooral allemaal heel erg positief en eensgezind moet zijn. Zonder tv-ruzies en pittige meningen. Een beetje Op1 maar dan nog saaier dus.

‘Johnny gaat floppen’

Het wordt helemaal niets, aldus Johan in zijn programma Veronica Inside. “Nou, die kleine Johnny de Mol, daarvan heb ik inmiddels gehoord: die heeft een nieuwe formule en dat is een formule die niet kan lukken. Kijk, in die talkshows zijn er vaak meningsverschillen en mensen uit verschillende kampen. Daardoor lijkt het op een discussie.”

Hij vervolgt: “En Johnny wil nu het andere programma maken, met mensen die het eens zijn met elkaar. Dat werkt niet, de mensen laten zich niet besodemieteren. Als je straks een gesprek hebt met Johnny en iedereen is het met elkaar eens, dan gaan de mensen naar een andere zender.”

Te lief

Collega Wilfred Genee: “Het is te lief eigenlijk? Dat is wat je zegt?”

Johan: “Ja, de formule is verkeerd! Als je een talkshow hebt, moet je het journalistiek leiden. Ik geloof niet in de formule die ze hanteren. Het wordt pas leuk als je het oneens wordt. Als we het allemaal roerend eens zijn, dan gaat het gauw vervelen hoor.”

Wilfred: “Het is een nieuwe vorm van tv: feel good.”

Wereldgozertje

René van der Gijp: “Als je mij nou gevraagd had over die kleine Johnny de Mol, van: ‘Wat moet je hem niet laten doen?’, dan had ik gezegd: ‘Een talkshow.'”

Toch gunt Johan Johnny het beste. “Ik vind Johnny een wereldgozertje en ik gun hem al het succes. Hij heeft kwaliteiten op tv als je een programma voor hem creëert waarin hij zijn sterke punten kan uitbuiten. Hij heeft het charisma om met normale mensen een heel goede klik hebben, waardoor die mensen van alles tegen hem vertellen.”

Fragment

Het fragment uit Veronica Inside met daarin Johns kritiek op Johnny is niet online gezet door Talpa.

HLF8 is morgen om half acht te zien op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Weldoener Johnny de Mol komt met een feelgood-talkshow waarin iedereen het met elkaar eens is. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen