Hele Jinek-tafel valt over vegetarische KLM-vluchten: ‘Bizar!’

De hele talkshowtafel van Eva Jinek is gisteren over het nieuws gevallen dat vlees van het vliegtuigmenu verdwijnt in de economy class van KLM. “Ik was ook verbaasd”, aldus de presentatrice.

Jinek © Jinek

KLM wil verduurzamen en doet mee aan de trend van minder vlees eten. De komende jaren zal er in de economy class gestopt worden met het serveren van vlees. Voor de rijkere passagiers in de business class verandert er niets. “Voor onze topklanten blijven we de keuze van vlees en vis aanbieden.”

Belachelijk

Het nieuws kwam gisteren aan bod in de talkshow van Eva Jinek en daar reageerde de hele tafel verbijsterd. “Dus niet bij business class? Nou ja, dan hoef ik er verder eigenlijk niks meer aan toe te voegen”, aldus Raven van Dorst.

En MH17-nabestaande Ria van der Steen: “Ja, dat is toch belachelijk? Doe het dan helemaal.”

Eva Jinek zelf: “Ik was ook verbaasd. ‘Voor onze topklanten blijven we de keuze voor vlees of vis aanbieden’, zeggen ze. Topklanten…”

Ria: “Nou, dag, KLM!”

Verbaasd

OMT-lid en kinderarts Károly Illy denkt er hetzelfde over. “Ik ben echt verbaasd. Als je een statement wil maken, maak dan een goed statement. Het is denk ik uitstekend om duidelijk te maken hoe belangrijk het is om minder vlees te eten. Dat doe ik ook, maar maak dan een goed statement en beperk het voor iedereen.”

Eva: “Ik heb het gevoel dat dit een vervolg krijgt, maar dat zien we later wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

KLM serveert alleen nog maar vlees en vis aan rijkere passagiers. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen