Vraagtekens bij Talitha Muusse: liegt ze over situatie bij Op1?

De bewering van Talitha Muusse dat er sprake is van politieke inmenging bij de talkshow Op1 wordt niet geslikt voor zoete koek. Er wordt in de media openlijk getwijfeld aan haar uitspraken.

Talitha Muusse © Op1

Talitha Muusse heeft in de talkshow Media Inside gezegd dat politieke partijen zich direct bemoeien met het presentatorenbeleid van Op1 en dat de talkshow daar zijn oren naar laat hangen. Zelf werd ze naar eigen zeggen gevraagd om zich ‘gedeisd’ te houden in Op1, nadat een partij had laten weten niet blij te zijn met haar aanstelling.

Integere club

BNR-journalist Thomas van Groningen vraagt zich af of het verhaal van Talitha wel klopt, zegt hij in Veronica Inside. “Het zou wel vreemd zijn als het zo is. Ik vraag me af of het echt zo is of dat ze het misschien zo ervaren heeft, want ik ken ze daar wel als een redelijk integere club, maar goed…”

Johan Derksen denkt dat haar verhaal gebakken lucht is, zegt hij vervolgens. “Mevrouw Muusse ziet achter elke boom een vijand, hè? En mevrouw Muusse vond zichzelf zo belangrijk dat het een heel grote teleurstelling was dat ze daar een schop kreeg volgens mij.”

Vingers branden

Wilfred Genee tegen Johan: “Denk je dat het zo is dat er instructies worden gegeven door politici?”

Johan: “Nee. Daar branden politici hun vingers niet aan. De eerste de beste journalist met karakter zet zo’n man geweldig voor lul en die zegt het in de publiciteit.”

Opmerkelijk verhaal

Zelfs Media Inside-ster Gijs Groenteman plaatst een voorbehoud op NPO Radio 1: “Ik vind het een opmerkelijk verhaal. Als het zo gegaan is zoals Talitha zegt, dan is het vooral opmerkelijk dat politieke partijen überhaupt zich uitspreken over welke presentator bij een programma zit en dat een omroep dat ook nog doorgeeft aan de presentator.”

Presentatrice Margreet Reijntjes zet er haar vraagtekens bij: “Geloof jij dat of niet?”

Liegen

Gijs: “Het is geloof ik niet zo relevant of ik het geloof. Ik zou niet weten waarom ze het zou verzinnen. Misschien is het onhandigheid geweest dat het zo gegaan is, maar ik zou niet weten waarom ze erover zou liegen. Maar dat moet KRO-NCRV dan maar glashard ontkennen of zeggen: ‘Het is zo gegaan, maar we bedoelden dit ermee.'”

Tijdens de uitzending vroeg Gijs niet aan Talitha om man en paard te noemen. “Misschien had ik op dat moment het politiek harder moeten uitpluizen, van: ‘Welke partij? En hoe ging het precies?'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Talitha Muusse overdrijft over de politieke inmenging bij Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen