Marc-Marie Huijbregts verbijsterd door Shownieuws: ‘Fatshamer?!’

Marc-Marie Huijbregts vindt het verbijsterend dat Shownieuws hem als een fatshamer heeft neergezet. Het is volgens hem lachwekkend dat de showrubriek van zijn belager een slachtoffer maakt.

Marc-Marie Huijbregts en Dyantha Brooks © RTL, SBS

Tijdens een verkeersruzie in Amsterdam werd Marc-Marie Huijbregts anderhalve week geleden middenin zijn gezicht geslagen door een vrouw van middelbare leeftijd. Ze leek volgens de komediant op een kogelstootster. “Ze waren jonger en zij was heel dik”, legde hij zijn kijkers uit.

Fatshaming

Daar heeft Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks een kritische kanttekening bij gemaakt. Volgens haar is het regelrechte fatshaming. “Hij noemt die mevrouw ook dik. Dan denk ik in eerste instantie: waarom is dat nodig?”

Marc-Marie weet niet wat hij hóórt. Hij vindt het nergens op slaan dat Dyantha er nu een punt van maakt dat van zijn mishandelaar een slachtoffer gemaakt wordt, zegt hij in zijn podcast. “Ik mag van Shownieuws niet meer zeggen dat ze dik was, maar ja: Shownieuws heeft ze niet gezien en ze was toch echt wel dik.”

Verbijsterd

Kan hij dat nog wel zeggen? Nee dus. “Maar goed, dat mag ik niet meer zeggen, want dat zou fatshaming zijn”, grinnikt Marc-Marie. “Iemand kan je gewoon helemaal in elkaar rammen, maar dan mag je toch nog steeds niet zeggen dat ze dik is, want dat is echt niet goed! Dat had ik in het midden moeten laten!”

Heeft Marc-Marie zich eigenlijk ook misdragen tijdens de verkeersruzie? “Ik heb ook nog k*twijf gezegd, terwijl ik dat echt nooit zeg. Toen schreef de agente ook in het verslag: ‘U heeft k*twijf gezegd?’ Dat ging ze dan typen. Daar moest ik heel erg om lachen.”

Ordinair

Dat is nu voor eeuwig vastgelegd in de archieven van de politie. “Als er dan over honderd jaar mensen zitten, dan zeggen ze: ‘Hij was een beetje ordinair.’ Dan hebben ze de oude banden van Shownieuws ook. ‘Ja, hij was een fatshamer, die haar ook nog k*twijf noemde, dus geen enkel excuus voor hem!'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het fatshaming dat Marc-Marie Huijbregts de vrouw die hem sloeg 'dik' noemde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen