Angela de Jong weet het zeker: ‘Fidan Ekiz gebruikt door NPO’

Angela de Jong denkt de échte reden achter het ontslag van Fidan Ekiz bij De Vooravond te weten. Volgens de opiniediva is de presentatrice keihard gebruikt door BNNVARA en de NPO.

Angela de Jong en Fidan Ekiz © NPO

Fidan Ekiz is op een meedogenloze wijze aan de kant gezet als presentatrice van De Vooravond en ingeruild voor de politiek correcte Sophie Hilbrand. De officiële reden van BNNVARA was dat De Vooravond ‘urgentie’ miste, maar de opvolger Khalid & Sophie mist volgens critici als Albert Verlinde, Johan Derksen en Talitha Muusse óók urgentie.

Van Fidan naar Sylvana

Ook Angela de Jong zat gisteren te kijken en had er totaal geen urgent gevoel bij. “De inhoud van de eerste Khalid & Sophie had nog minder urgentie dan een doorsnee aflevering van Een huis vol”, zegt de tv-criticus, die wijst op het ‘niemendallerig openingsgesprekje over de ontsnapte wolf’ en het ’totaal oninteressante gesprek over anabolen’.

Cynisch: “En toen nog een fijn stukje diversiteitspolitiek met Sylvana Simons over The summer of soul. Van Fidan naar Sylvana, het is nogal een stap, maar zo ziet urgentie er dus uit bij BNNVARA.”

Keihard gebruikt

Angela wijst haar lezers erop dat de redactie van Khalid & Sophie nog precies hetzelfde is als dat van De Vooravond. “Ik hoor u denken: dat is toch raar, roepen dat een programma niet urgent genoeg is en dan de presentatoren dumpen, maar wel de redactie laten zitten? Jazeker, dat is ook raar. Behalve als je iets verder nadenkt.”

Wat dan? “Fidan Ekiz was een handige pion in verkiezingstijd. Om naar de buitenwacht uit te stralen dat de publieke omroep heus niet alleen maar links is, maar ook het redelijke rechtse geluid herbergt. Nu de verkiezingen achter de rug zijn, is zij niet meer nodig en dus afgedankt. Kortom, zíj was niet meer urgent voor BNNVARA.”

AD-column

De AD-column van Angela de Jong over de eerste aflevering van Khalid & Sophie kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Angela de Jong gelijk heeft? Is Fidan Ekiz gewoon even gebruikt voor het plaatje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen