RTL Boulevard bootst Leidseplein na in Hilversumse studio: ‘Vertrouwd’

RTL Boulevard kwam gisteren voor het eerst weer vanuit het vertrouwde decor. De presentatoren zijn echter níet terugverhuisd naar Amsterdam: alles is identiek nagemaakt in de Hilversumse studio.

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Het is alweer ruim een maand geleden dat RTL Boulevard halsoverkop vertrok uit de Amsterdamse studio aan het Leidseplein. Na de moord op collega Peter R. de Vries, bleek het hele programma in gevaar te zijn. Er werd besloten om na vele jaren terug te keren naar het Media Park in Hilversum, waar het decor van de RTL-sportuitzendingen werd gebruikt.

Identiek nagemaakt

Eddy Zoëy opende RTL Boulevard gisteren vanuit het vertrouwde decor. Zelfs het uitzicht, het altijd levendige Leidseplein, is met videoschermen nagebootst. “Ja, daar staan we dan vanuit een oud en vertrouwd decor, maar niet vanaf het Leidseplein. Dat wou ik toch even gezegd hebben.”

Het is prettig om weer achter de desk te staan in plaats van te zitten, vindt Lex Uiting. “Het voelt wel weer fijn, hè?”, zegt hij. Eddy daarop: “Ja toch, we staan weer op dezelfde afstand.”

Reacties

Mensen reageren verbaasd op sociale media. “Is dit nu gewoon vanaf Mediapark met een wel heel levendig decor of wel weer vanuit Amsterdam? Heel apart dit”, twittert kijker Rianne.

Kijker Niels: “Dit voelt heel raar zo, de studio van het `Leidseplein maar ze zijn daar niet. Doe dan gewoon maar weer de andere studio, voelde wel leuk.”

Kijkersbedrog

Een andere kijker spreekt van kijkersbedrog:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard heeft de Leidseplein-studio identiek nagebouwd, inclusief uitzicht. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen