VI is terug: Wilfred aangesterkt, René oververhit en Johan stopt écht

De mannen van Veronica Inside zijn na een ultrakorte vakantie alweer terug op de buis. Voor gastheer Wilfred Genee was het de eerste uitzending na het dramatische overlijden van zijn vader.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen © Veronica

Wilfred Genee en Johan Derksen hadden het aan het begin van de uitzending kort over het treurige overlijden. “Wat een zomer was het, hè?”, begon Wilfred. En Johan daarop: “Het was een geweldige zomer die voor jou heel dramatisch afliep. Ik begrijp heel goed dat het een heel moeilijke avond voor jou is.”

‘Dat is aardig van je’

Al direct gaf Johan aan dat hij denkt dat Wilfred goed doet aan zijn terugkeer. “Ik spreek uit ervaring: werken is de beste therapie en als je het uitstelt, wordt dat ook weer een moeilijke avond, dus: zet maar even door.”

Wilfred: “Dat heb ik ook zelf zo bedacht. Ik weet niet of het verstandig is, maar we gaan het wel merken.”

Johan: “Je moet lak hebben aan mensen die je adviseren met heel goede bedoelingen, maar jij voelt alleen hoe je je voelt.’

Wilfred: “Nou, dat vind ik aardig van je, dankjewel.”

Vervolgens speelde Danny Vera een liedje van Elvis Presley. Wilfred erna: “Dan begint hij ook nog met Elvis. Maar goed, maakt niet uit. Dat was een favoriet van mijn vader, maar dat geheel terzijde.”

René oververhit

René van der Gijp is net terug van een weekje vakantie op Ibiza. Daar is hij oververhit geraakt. “Ja, het was prima. Niets mis mee, echt niets mis mee. Het was er wel bloedverziekend heet, moet ik wel zeggen. Het was boven de 40 graden, dat was echt veel.”

Heeft hij nog BN’ers gezien? “Nee, ik heb geen bekenden gezien, nee. Totaal niet. Ik ben ook niet daar geweest. Ik was een beetje in het noorden. Geen zin in, druk man.”

Wel kwam hij zijn leidinggevende Marco Louwerens tegen. “Directeurtje kwam ik gisteren tegen op de luchthaven. Die ging z’n vrouw wegbrengen. Die vrouw ging met mij terug, want hij bleef nog een week. Hij zei tegen mij: ‘Ga je nu al weg man?’ Ik zeg: ‘Ja, we beginnen morgen.’ Hij zegt: ‘Dat meen je niet.’ Ik zeg: ‘Ja, we beginnen morgen.'”

Johan stopt écht

Johan Derksen is níet op vakantie geweest. Sterker nog: hij is helemaal niet zo van warm weer. “Ik heb na 1978, toen ik stopte met voetballen, nooit meer een korte broek aangehad.”

Verder gaf Johan aan na dit seizoen écht te stoppen. “Kijk, ik ga niet het hele jaar hier zitten soebatten. Ik hou het na dit jaar gewoon voor gezien. Wim mag van mij hier gaan zitten en dan wens ik jullie hartstikke veel succes. Je weet hoe ik over dit programma denk, hartstikke leuk, maar het begint voort te kabbelen, het wordt een herhaling van zetten en het is toe aan nieuwe impulsen. Ik heb geen zin om mee te kabbelen.”

Dankwoord

Aan het eind van de uitzending richtte Wilfred zich nog even tot de kijker. “Ik wilde Hélène nog even bedanken voor de week die ze overgenomen heeft. Ik wil ook de mensen die ontzettend vriendelijke berichtjes hebben gestuurd ook nog even bedanken.”

“Ik wilde dit niet in het begin zeggen, want dan was ik bang dat ik het even te zwaar zou krijgen. Maar ontzettend bedankt dat al die mensen zo lief hebben gereageerd. Jullie ook, bedankt. Tot de volgende keer. En ik wil mijn moeder heel veel sterke wensen vanaf deze plaats. Zet hem op, mam.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen