René van der Gijp snapt niets van SBS 6: ‘Waarom kies je Gordon?!’

René van der Gijp begrijpt er helemaal niets van dat SBS 6 de Down-programma’s van Johnny de Mol ineens aan Gordon geeft. De presentator is daar niet geschikt voor, vindt de VI-ster.

Gordon en René van der Gijp © RTL, SBS

Johnny de Mol heeft het komend seizoen erg druk met zijn nieuwe dagelijkse talkshow en daarom geeft hij zijn programma’s over mensen met het syndroom van Down aan Gordon. Die gaat nu een Nederlandse versie van het programma Down the Road maken, waarin zes jongeren met het syndroom van Down op reis gaan.

‘Dat snap ik niet!’

Een vreemde keuze, vinden de mannen van Veronica Inside. Johan Derksen vreest het ergste. “Als hij maar van die kinderen af gaat blijven”, gniffelt hij.

René van der Gijp: “Kijk, dat snap ik nou weer niet. Gordon kan dat nooit goed doen, want neemt hij ze in de maling, dan zegt iedereen: ‘Te makkelijk!’ En neemt ‘ie ze bloedserieus, dan zegt iedereen…”

Johan: “Daar zit je niet op te wachten.”

‘Johnny betere keuze’

René denkt dat het een drama wordt: “Nee, hij kan dat nooit goed doen.”

SBS 6 moet deze programma’s bij Johnny houden, denkt Johan. “Johnny had de juiste toon om met die kinderen op te trekken en ze vonden Johnny ook een lieve man, weet je wel. Ze waren gek op hem.”

Misbruiken

Wel vindt Johan dat je niet te veel amusement moet maken van dit soort programma’s. “Ik vind wel dat die kinderen van Down geëxploiteerd werden. Het is amusement geworden en daar moet je ze niet voor misbruiken, voor de kijkcijfers, vind ik. Daar moet je heel voorzichtig mee omgaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon gaat Down-televisie presenteren. Een goede keuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen