Reden Op1-ruzie Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven op straat

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven hebben vorig jaar bijna het hele jaar samen de maandaguitzending van Op1 gepresenteerd, maar het boterde totáál niet tussen de twee. Wat ging er mis?

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven © Wessel de Groot

Na een samenwerking van zo’n tien maanden gingen Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven gillend uit elkaar. Ze stopten beiden als vaste presentator van Op1. In de zomer heeft tv-insider Wilfred Genee verklapt dat de twee elkaar niet konden luchten of zien. “Ze spraken niet meer met elkaar op een gegeven moment. Ze keken dan een andere kant op.”

Naast elkaar gezet

Wat is hier precies aan de hand? Frank Evenblij, het vaste tv-maatje van Erik, doet nu een boekje open in Veronica Superguide. “Erik en ik zijn echt gegroeid als duo, die kans hebben we gekregen. Bij Op1 kun je als duo niet groeien, omdat je maar één keer in de week samen zit. Willemijn en Erik zijn naast elkaar gezet”, vertelt hij.

Je kunt wel twee presentatoren naast elkaar zetten, maar dat wil niet zeggen dat het ook werkt, aldus Frank. “Je kunt niet voorspellen of duo’s elkaar goed aanvullen. Dat moet je ervaren.”

Ruimte gunnen

Wat ging er mis bij Erik en Willemijn? “Je moet elkaar de ruimte gunnen. Soms merk je dat iemand beter ingevoerd is bij een bepaald onderwerp. Die moet je dan ook zijn of haar gang laten gaan. Dat gaat bij Erik en mij heel natuurlijk. Maar als duo’s zich druk gaan maken dat de een meer tekst heeft dan de ander, gaat het mis.”

Erik was deze zomer samen met Natasja Gibbs te zien als tijdelijk presentatieduo van Op1. Ze werden gisteren afgelost door het nieuwe vaste duo Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Op1 weer vervangen moet worden door een personalityshow als Pauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen