NPO-gezicht ziet 3 miljoen euro verdampen door mislukte sushitent

De Amsterdamse horecaondernemer Won Yip, bekend van de NPO 1-hit Dragons’ Den, ziet 3 miljoen euro verdampen door het floppen van zijn horecazaak SushiSamba. “Ik ben daar rationeel in.”

Won Yip © NPO

Won Yip, die volgens de Quote 11 miljoen euro waard is, hoopte dat een chique sushitent aan het Max Euweplein in Amsterdam een schot in de roos zou zijn. Helaas voor hem pakte dat anders uit. “Ik heb net SushiSamba bij Holland Casino gesloten”, vertelt hij in het Financieele Dagblad.

Drie miljoen

Het is niet zo dat Won nu in zak en as zit. “Dan zegt mijn vrouw: ‘Ben je er nou niet ziek van? Je hebt een miljoen of drie verloren!'”

“Dan zeg ik: ‘Luister schat, het is heel simpel. Jij koopt een paar Gucci-schoenen voor 700 euro bij de Bijenkorf en daar loop je vier jaar op. Die schoenen zet je dan op Marktplaats en je krijgt er nog 400 euro voor. Volgens mij ben je dan helemaal blij, want dat geld was al uit je zak. Ik heb een paar jaar plezier gehad van een leuke zaak, heb er altijd lekker gegeten. Het is anders als je geld moet bijleggen. Maar dit geld was al weg.'”

Geen pijn

Op de vraag of het dan geen pijn doet, zegt Won: “Ik ben er vrij rationeel in. Ik hoef ook niet meer te weten waarom precies iets niet werkt. Wij zijn altijd op zoek naar antwoorden maar soms zijn die er gewoon niet.”

Gelukkig heeft Won genoeg andere horecazaken die wél succesvol zijn. Daar heeft hij zijn handen vol aan. “In de horeca is fysieke aanwezigheid belangrijk. Soms loop ik alleen even de zaak binnen en ga een minuut later via de nooduitgang weer naar buiten, waar mijn chauffeur staat te wachten.”

Vaag

Er wordt op Twitter met verbazing gereageerd op deze uitspraken. “Wat een vage en slechte vergelijking maakt hij met de Gucci-schoenen van z’n vrouw. Vervolgens zegt hij rationeel te zijn terwijl het juist heel irrationeel is om totaal niet te zitten met zo’n verlies en niet te willen weten waarom het niet werkte. Stoïcijns, dat wel”, zegt Sébastien.

En Stampertje daarop: “Als jij die zaak voor 3 miljoen gekocht heeft en nu sluit, weet hij dat hij niet meer geld kwijt is in een bodemloze put. Dat heet pijn nemen, snel vergeten en door…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Won Yip haalt zijn schouders op voor 3 miljoen euro. Arrogant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen