Marc-Marie Huijbregts noemt mishandelaar dik: ‘Dit is fatshaming!’

Marc-Marie Huijbregts is gisteren in Amsterdam mishandeld door een vrouw van middelbare leeftijd. Hij noemt haar in een filmpje ‘dik’ en dat leidt nu tot kritiek. Maakt hij zich schuldig aan fatshaming?

Marc-Marie Huijbregts en Dyantha Brooks © RTL, SBS

Het was gisteren flink schrikken voor Marc-Marie Huijbregts toen hij in het opvliegerige Amsterdam werd aangevallen door een automobilist. “Ik reed op de fiets en er was een auto naast me, die heel langzaam reed. Ze kwamen naar mijn kant en ik belde van: ‘Let op, ik ben hier!'”, vertelt de komediant in een filmpje op Instagram (zie onderstaand).

‘Zij was heel dik!’

Wat gebeurde er toen? “Toen stopte ik met de fiets en stapte die vrouw uit. Ik denk een oude kogelstootster ofzo, want die slaat mij keihard midden in mijn gezicht. Het is een oude vrouw, dus ik kan haar moeilijk weer een klap teruggeven. Ik zei: ‘Zijn jullie dronken ofzo?’ “

Marc-Marie baalt dat hij het niet heeft vastgelegd. “Ik had meteen moeten gaan filmen. Dan had ik twee van die idiote bejaarden op mijn beeld. Nou, bejaarden waren het niet eens. Ze waren jonger en zij was heel dik. Zij was zo… Ja, verschrikkelijk.”

Fatshaming

Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks vindt het twijfelachtig dat Marc-Marie zijn mishandelaar hier neerzet als een soort obesitasbeul. Zij vraagt zich af of hier geen sprake is van fatshaming. “Hij noemt die mevrouw ook dik. Dan denk ik in eerste instantie: waarom is dat nodig?”

Collega Bart Ettekoven denkt ook dat Marc-Marie zich iets te veel laat gaan in het filmpje: “Hij heeft in het filmpje ook het kenteken genoemd en ik weet ook niet of dat nou zo slim is.”

Hoog in emotie

Radio 538-dj Barend van Deelen springt in de bres voor Marc-Marie. “Ik snap het wel hoor. Als je net zo’n beuk hebt gehad en je zit hoog in je emotie, dan pak je even de camera. Hoe ze eruitziet of hoe oud ze ook is…”

“Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt en dan ga je tóch even het web op en een uur later dacht ik ook: dat had ik niet moeten doen. Je zit dan hoog in die emotie en BAM!”

Fragment

Het bewuste filmpje van Marc-Marie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Marc-Marie Huijbregts zich schuldig maakt aan fatshaming?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen