Johan Derksen heeft geen moeite met vaccinatiedwang: ‘Uitstekend’

Johan Derksen heeft geen enkele moeite met de vaccinatieplicht die New York gaat invoeren. Straks zullen inwoners bij restaurants, gyms en concertzalen een vaccinatiebewijs moeten tonen.

Johan Derksen © SBS 6

Het is een prima maatregel, zegt Johan Derksen in zijn programma De Oranjezomer. “Ik vind het een uitstekende maatregel en ik vind dat mensen die zich principieel niet laten vaccineren, zichzelf buiten de maatschappij plaatsen. Ik vind het vervelend als wij hier keurig onze prikken gehaald hebben en dat er mensen zijn die het niet doen.”

Johan en René

Er is volgens Johan geen enkele goede reden om je niet te laten vaccineren. “Ik kan geen enkel argument bedenken om het niet te doen, want je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Die mensen komen er dadelijk niet meer in. Dan wil ik kijken of ze dan nog steeds zo principieel blijven.”

Collega René van der Gijp: “Het enige wat je nu hoort is dat alles wat nog het ziekenhuis wordt ingebracht en op de ic belandt, niet gevaccineerd is. Heel weinig gevaccineerden belanden nog op de ic. Dat is toch lekker?”

Twee jaar

René denkt dat we nog jaren last blijven houden van corona en de maatregelen daartegen. “Kijk, we moeten er gewoon sowieso rekening mee houden dat het nog een jaar of twee jaar onder ons is. Dan moet je elke keer daar je beleid een beetje op aanpassen. Stijgt het? Dan doe je weer wat aanpassinkjes. Zakt het weer, dan laat je het weer wat vieren.”

“Zo moet je proberen om iedereen weer een beetje tevreden te stellen. De zangers hebben nu te lang niet gezongen en de theaters zijn nu te lang dicht. Dat moet je langzaam weer een beetje normaliseren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de vaccinatieplicht in New York?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen