Dennis Schouten onthult wat hij verdient met RoddelPraat

Dennis Schouten verdient met zijn wekelijkse YouTube-show RoddelPraat minder dan toen hij nog werkte voor de publieke omroep PowNed. Het is wel genoeg om van rond te komen, vertelt hij.

Jan Roos en Dennis Schouten © RoddelPraat

Bijna een jaar geleden is Dennis Schouten met onmin vertrokken bij omroep PowNed. De presentator focust zich sindsdien volledig op RoddelPraat, een online showrubriek die hij samen met Jan Roos presenteert. Aangezien ze van YouTube geen advertenties meer mogen tonen bij hun programma, moeten ze rondkomen van donaties.

5.600 euro

Het is geen vetpot, aldus Dennis in het mannenblad Playboy. “Laat ik het zo zeggen: ik verdiende meer bij Powned. Daar verdiende ik 5.600 euro bruto per maand, nu minder, maar ik heb nu wel veel meer lol in wat ik doe. We verdienen in ieder geval genoeg om het programma de komende tijd te blijven maken.”

Af en toe waren de inkomsten wel heel magertjes. “Er zijn momenten geweest dat ik Jan belde en zei: we kunnen de kosten niet meer dekken, laten we er maar mee stoppen. YouTube weigert bijvoorbeeld om advertenties te tonen bij onze video’s. Daardoor lopen we flink wat inkomsten mis.”

Gecanceld

Dennis baalt niet dat hij geen tv-werk meer heeft. “Ik ben nu zo vrij als een vogel. De mainstream media dringen ons op dat dit soort programma’s niet meer gemaakt mogen worden. Als je iets zegt over Akwasi zijn er meteen een paar mensen die daar boos over worden op Twitter.”

Het is ook wel fijn om niet afhankelijk te zijn van adverteerders, vindt hij. “We hoeven ook niet bang te zijn dat we worden gecanceld; dat zijn we toch al.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dennis Schouten zichzelf carrièretechnisch in de voet geschoten heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen