Sylvana Simons keihard afgewimpeld door Zomergasten: ‘Niet interessant’

Sylvana Simons is keihard afgewimpeld door de makers van het ‘prestigieuze’ Zomergasten. De politica heeft een paar jaar geleden een voorgesprek gevoerd, maar is vervolgens niet uitgenodigd.

Sylvana Simons © De Vooravond

Als iemand op Twitter roept dat Sylvana Simons eens voor Zomergasten zou moeten worden uitgenodigd, bekent de BIJ1-leidster dat ze weleens een gesprek heeft gevoerd met de makers van het programma. “Ben (eerlijk is eerlijk) een paar jaar geleden ‘gepolst’. Het bleef bij een voorgesprek. 🤷🏽‍♀️”

Niet interessant genoeg

De makers vonden Sylvana’s verhaal niet interessant genoeg om er een drie uur durende uitzending aan te wijden. “No hard feelings en bovendien: dat jaar een andere hele gave ‘gast van kleur’. En na 25 jaar in media, entertainment etc, weet ik dat ‘eentje’ per seizoen/shoot/etc meestal ‘genoeg’ is.”

Gooit Sylvana het nu op racisme? “Niemand riep racisme. Ik deel mijn persoonlijke ervaring na 50 levensjaren waarvan de helft in media, entertainment en fashion etc. De ‘conclusie’ racisme mag en is verdedigbaar maar als het gesprek daar eindigt zou jammer zijn. Hoe dan ook: ik was niet interessant genoeg en dat is geen enkel probleem.”

Sylvana niet boos

Sylvana voelt zich niet beledigd door de VPRO. “Deelname is geen recht dat me ontzegd wordt ofzo”, zegt ze met een lachende smiley. No hard feelings!”

Er is dit jaar geen enkele politicus uitgenodigd door Zomergasten. Volgens geruchten had de VPRO dit jaar Sigrid Kaag in het programma willen hebben, maar is zij op het laatste moment afgezegd.

Tweet

De tweet van Sylvana:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen