Wendy van Dijk met Ik Hou Van Holland-achtige show op SBS 6

Wendy van Dijk krijgt een nieuw programma op SBS 6 dat wel heel erg lijkt op Ik Hou Van Holland. Het gaat om Wie Kent Nederland?, óók een panelshow met BN’ers vol quizvragen over ons land.

Wendy van Dijk © William Rutten

Wie Kent Nederland? draait om twee vaste teams van BN’ers die het elke week tegen elkaar opnemen onder leiding van Wendy van Dijk. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander. Het heeft dus veel raakvlakken met de andere hitshow van SBS 6: Ik Hou Van Holland.

Vrolijke spelshow

Elk team bestaat aan het begin van de aflevering uit drie teamleden. De teams kunnen hun team versterken met een mystery guest: het team dat het snelst raadt wie dat is, krijgt die speler in zijn team. “Hun doel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen.”

SBS 6 heeft veel vertrouwen in deze Wendy-show. “Wie kent Nederland? is een vrolijke, grappige panelshow, die draait om interessante feitjes, opvallende cijfers en bijzondere weetjes over ons land én de deelnemende BNers. Kortom: de ideale show om op zondagavond mee te spelen vanaf de bank.”

Zondagavond

Wat voor quizvragen kunnen we verwachten? SBS 6 somt er een aantal op: “Hoeveel procent van de Nederlanders weet niet wanneer Koning Willem-Alexander jarig is? Wat geven we uit aan een verjaardagscadeau? En welke vooroordelen denken we dat buitenlanders over ons hebben?”

Welke BN’ers meespelen, wordt op een later moment bekend gemaakt. De eerste aflevering van Wie Kent Nederland?, een productie van Talpa Entertainment Producties, is op zondag 24 oktober om 21.30 uur op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen