Youp van ’t Hek verbaasd over nieuwe patserbak Sywert van Lienden

Youp van ’t Hek is behoorlijk verbaasd over de patserbak die Sywert van Lienden heeft gekocht na het tillen van de overheid. Het betreft namelijk een cabrio. “Zo kan hij zich toch niet vertonen?!”

Youp van 't Hek © NPO

Coronaboef Sywert van Lienden heeft zijn hele reputatie verkwanseld door miljoenen euro’s belastinggeld te graaien. Hij heeft zijn dik gevulde portemonnee direct goed aan het werk gezet, want hij heeft nu een mooie BMW Z4 voor de deur staan. Foto’s daarvan gaan deze week rond op Twitter (zie onderstaand).

Beruchte BMW Z4

Quote-redacteur Olivier van Kuyen bij de foto’s: “Eindelijk hebben we dan beeld bij de beruchte BMW Z4 van Sywert. En wat blijkt: hij is niet misano blau. Kosten: €85.000.”

Youp van ’t Hek heeft de beelden ook gezien. “Het karretje is een diarreekleurige BMW, het merk dat het doorgaans goed doet in criminele kringen. Maar… het is een cabrio. Auto met droogkap dus. Dat vinden boeven leuke auto’s. Maar dat kan toch niet? Die jongen kan nooit in een open auto door ons land rijden?”, schrijft hij in het NRC.

Murw getoeterd

Een cabrio is volgens Youp helemaal niet geschikt voor Sywert. “Die wordt bij ieder stoplicht murw getoeterd en rijdt door een woud aan middelvingers. Tot hij het gejatte geld heeft terugbetaald natuurlijk.”

Want dat Sywert gejat heeft, staat volgens Youp als een paal boven water. Hij spreekt van een ‘meesteroplichter die samen met zijn vrienden Camille van Gestel en Bernd Damme de Nederlandse staat voor honderd miljoen getild heeft’. “En dat ook heeft toegegeven.”

Foto’s

De foto’s van Sywerts BMW:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen