Vriendin Peter R. de Vries geeft groot interview, laat laatste appjes zien

De anonieme vriendin van Peter R. de Vries staat vandaag met een groot interview in de Volkskrant. Ze laat daarin onder meer de allerlaatste appberichten zien die ze deelde met haar liefdespartner.

Peter R. de Vries © RTL

Peter R. de Vries blijkt een enorme romanticus te zijn geweest in zijn zes jaar durende relatie met zijn vriendin. Ze vertelt in de krant uitgebreid over de talloze briefjes die hij altijd overal voor haar verstopte. “Hij schreef er lieve teksten op en stopte ze op gekke plekken”, vertelt ze. “Ik weet dat ik nog meer briefjes ga vinden.”

Waarom anoniem?

De vriendin van Peter heeft er tijdens hun relatie zélf voor gekozen om anoniem te blijven. “Zeker in het begin zit je niet op bekendheid te wachten. Je wilt rustig kunnen uitzoeken of je bij elkaar past of niet”, zegt ze. “En ik word graag op mijn eigen merites beoordeeld, niet als ‘de vriendin van’. Bovendien wil ik geen publiek bezit worden.”

Nu heeft ze spijt dat ze altijd anoniem wilde blijven, omdat Peter dat moeilijk vond. “Nu denk ik: waarom heb ik hem dat niet gegeven? Waarom heb ik zoveel energie verspild, zo mijn best gedaan om ons geheim te houden? Was ik maar onbevangener geweest.”

Speculaties

Met dit interview wil de vriendin van Peter alsnog laten zien wie de vrouw is van wie hij zoveel hield. “Dit is mijn manier om hem publiekelijk te eren. Eigenlijk wil ik alsnog zeggen: lieve Peter, hier ben ik.”

Dat kan ze alleen niet met naam en toenaam doen. “Nu wil ik niet die anonieme partner zijn over wie zoveel wordt gespeculeerd, maar nu moet het van de politie.”

Van Peters vriendin is alleen bekend dat haar naam met een T begint en dat ze donker haar heeft. Dat is door Olcay Gulsen verklapt, die ongevraagd een selfie van Peter en zijn vriendin online heeft gezet (zie onderstaand). Olcay ergerde zich eraan dat in de media alleen gerefereerd werd aan Peters ex-vrouw Jacqueline, met wie hij zo’n 35 jaar getrouwd is geweest.

Moordaanslag

Op de avond dat Peter werd neergeschoten, zou hij eigenlijk een woning gaan bezichtigen met zijn vriendin. Ze wilden gaan samenwonen in Utrecht. “Hij zei: ik maak een afspraak, dan kunnen we vanavond samen gaan kijken. Ik moet eerst even naar Boulevard, maar ik kan er om kwart over acht zijn.”

Die bezichtiging ging nooit door. “Twaalf over zeven appte ik hem: ik ga nu vertrekken. Hij schreef terug: Ok! ‘Dat was zijn laatste berichtje. Ik was bijna bij dat huis toen Peters zoon Royce belde en zei dat Peter was neergeschoten. Ik begon meteen te schreeuwen.”

Laatste appjes

De vriendin van Peter laat in de Volkskrant hun allerlaatste appjes zien:

19.12: Ik vertrek nu

19.18: Ok!

19.51: Waar ben je???

19.51 Peterrrr

19.51 Neem op

19.55 Schat

19.55 Bel me

Al snel daarna werd ze door zijn familie opgevangen in het ziekenhuis. “Peter was gehavend, maar hij was er nog, dat zag je aan alles.”

Toch ging het uiteindelijk mis. “Dat geamputeerde, dat voel ik nu pas, nu hij er niet meer is. Alsof een deel van mij met hem is meegegaan.”

Volkskrant

Het grote Volkskrant-interview met de vriendin van Peter R. de Vries kunt u lezen op de krantensite of via Blendle. Het gesprek is gepubliceerd op de dag van de uitvaart van de misdaadjournalist.

Genodigden zullen vandaag afscheid nemen van Peter in het Koninklijk Theater Carré.

Foto

Peter en zijn vriendin op een selfie die hij naar Olcay Gulsen stuurde:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u verwacht dat Peter R. de Vries zo'n romanticus was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen