Luuk Ikink lacht zweverige Lieke van Lexmond uit: ‘Begrijp er niks van!’

Luuk Ikink moet behoorlijk lachen om zijn ietwat ontspoorde collega Lieke van Lexmond. De tv-ster roept tegenwoordig lukraak allerlei dingen als ‘maan in Boogschutter!’ en ‘Mercurius in retrograde!’.

Lieke van Lexmond en Luuk Ikink © RTL

We moeten er niet gek van opkijken als Lieke van Lexmond straks op het podium van The Voice Senior staat met een pak tarotkaarten in haar hand. De presentatrice ziet ze namelijk behoorlijk vliegen: ze denkt dat ons hele leven beheerst wordt door maanposities, sterrenbeelden en energieën, en heeft daar met haar astrozusje zelfs een hele kalender over volgeschreven.

Luuk begrijpt Lieke niet

Lieke was gisteren op weg naar de opnames van de Voice Senior-finale en vertelde haar volgers op Instagram dat RTL 4 die finale op de juiste dag gepland heeft. “Er hangt echt een heerlijke energie in de lucht. Niet alleen de zon schijnt, maar het is ook nog eens maan in Boogschutter. Boogschutter is een fantástisch sterrenbeeld.”

Het komt op Luuk Ikink allemaal een beetje vreemd over, geeft hij toe in RTL Boulevard. Lachend: “De mensen doen natuurlijk altijd een beetje lacherig over dat ding. Dat lijkt mij volkomen terecht. Nee, ze doet er niemand kwaad mee, maar ik moet er altijd wel een beetje om lachen. Ik begrijp er helemaal geen snars van.”

Lieke ziet ze vliegen

Luuk heeft het idee dat Lieke ze een beetje ziet vliegen. “Planeten die bewegen, manen, energie enzo. Maar goed, er hangt dus allerlei sociale energie in de lucht omdat wij continu onder invloed zijn van planeten en de maan die bewegen. Dat is het verhaal erachter.”

Koekoek, denkt Luuk. “Nou, ik geloof er zelf niet zo in, maar als je er wel in gelooft, is die Moon Calendar volgens mij hartstikke leuk om te lezen.”

Astro TV

Lieke vertelde in een Boulevard-item dat ze graag televisie wil gaan maken over haar astrohobby. “Nou, kijk. Ik zou het heel leuk vinden om te laten zien dat spiritualiteit helemaal niet zo zweverig is.”

Verslaggever Lex Uiting: “Je moet gewoon Astro TV gaan maken!”

Lieke: “Ja, maar dat dus niet. Maar het is wel een droom van mij dat wij het kosmisch weerbericht, dat wij nu al brengen, ook gewoon op de normale zenders hebben.”

Fragment

Lieke in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lieke van Lexmond wil een kosmisch weerbericht presenteren op RTL 4. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen