‘Martien Meiland verhuist naar RTL 4, René le Blanc blijft op SBS 6’

Martien Meiland verhuist van SBS 6 naar RTL 4 als de tv-fusie tussen mediagiganten RTL en Talpa is afgerond. Mindere goden als René le Blanc blijven wél op zes. Dat verwacht tv-kenner Angela de Jong.

René le Blanc en Martien Meiland © RTL

De televisiewereld gaat er heel anders uitzien als RTL en Talpa daadwerkelijk één bedrijf mogen worden. RTL is er niet bij gebaat om twee familiezenders in de lucht te houden die elkaar kapot concurreren, en daarom zullen veel SBS 6-sterren naar RTL 4 verhuizen, verwachten kenners als Angela de Jong.

Martien op vlaggenschip

Eén van de nieuwe RTL 4-sterren zal Martien Meiland worden, zegt Angela in de mediapodcast van het AD. “Martien Meiland scoort iets te goed voor SBS 6. Die zal naar RTL gaan, ja. En Linda gaat ook naar RTL.”

Haar collega Marcus den Blanken daarop: “Maar zo’n Martien zou je juist kunnen positioneren van: daar houden we SBS sterk mee. Waarom zou je hem naar RTL halen als je daar weer andere dingen kan doen?”

Angela: “Omdat dat gewoon het vlaggenschip van de zender is en je een van je grootste sterren altijd op je vlaggenschip zet.”

SBS 6 als guilty pleasure

RTL zou er volgens Angela goed aan doen om SBS 6 weer te positioneren als campingzender. “Dat zou alleen maar heel slim zijn, als ze van die zender echt een guilty pleasure maken. Met de Peter Gillissen en René le Blancs.”

Je moet weer teruggrijpen naar het oude SBS-gevoel, aldus Angela. “Dat vind ik niet heel gek. Een beetje ordi, een beetje dat het schuurt. Dat is SBS altijd geweest, dus laat SBS dat weer lekker worden.”

Met open armen

RTL zal Martien in elk geval met open armen ontvangen. Toen Peter van der Vorst medio 2019 gevraagd werd op welk programma van de concurrentie hij jaloers is, zei hij: “Als ik heel eerlijk ben: Chateau Meiland is natuurlijk een heel leuk programma. Dat hadden wij best willen hebben.”

Martien peinsde echter niet over een overstap. “Nee, dat vind ik zó… Dat vind ik niet netjes. Ik bedoel: wij blijven loyaal aan SBS. Zíj hebben ons op de kaart gezet en op de tv gebracht. Het is toch heel fijn voor die zender?”

Podcast

De mediapodcast van het AD:

https://open.spotify.com/episode/3S0aeOTOD4UT6pIiOix2ZJ?si=f18af240f2ca4da2

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Doet RTL er goed aan om van SBS 6 weer een campingzender te maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen