VI-mannen willen niet wijken voor kijkcijferflop Frank Dane

De VI-mannen vinden het belachelijk dat hun dagelijkse programma De Oranjezomer op zaterdag moet wijken voor de kijkcijferflop van Frank Dane. “Terwijl daar helemaal geen hond naar kijkt.”

Frank Dane en Johan Derksen © SBS

SBS 6 zendt De Oranjezomer elke avond uit rond half tien, behalve op zaterdag, als het nieuwe Frank Dane-programma Beat Me: The Five Knock-outs op het menu staat. Dan moeten de mannen van VI een halfuurtje langer wachten. Het pijnlijke is dat De Oranjezomer momenteel dé grote hit is van SBS 6, terwijl Beat Me dé grote flop is.

‘Kijkt geen hond naar!’

Waar Beat Me afgelopen zaterdag genoegen moest nemen met 368.000 kijkers (9 procent marktaandeel), kwam De Oranjezomer aansluitend uit op 776.000 kijkers (21 procent).

Een marktaandeel dat twee keer zo hoog is, maar tóch moeten wijken. Krom, vindt René van der Gijp. “Dan zitten we om 22.00 uur, omdat een gozer een nieuw showtje heeft, Beat Me, waar geen hond naar kijkt!”, zei hij gisteren op SBS 6.

Collega Johan Derksen: “Nee, dat zeiden wij van tevoren al. Daar kijkt geen hond naar.”

René: “Ik snap er geen reet van.”

Tv-baasjes

Johan heeft sowieso geen hoge pet op van alle tv-baasjes. “Ik heb nog nooit iemand uit de tv-wereld met een hoge functie zinvol over tv horen praten. Het is allemaal toeval. Wij hebben bij toeval een vaste doelgroep en alle baasjes spinnen garen, want die doen net alsof zij het allemaal ontdekt hebben en zij het geprogrammeerd hebben.”

Dan cynisch: “Nou, goed geprogrammeerd zeg: de ene avond om 21.20 uur, dan om 21.35 uur, dan weer om 22.00 uur. Zoek het uit, kijkers!”

Geen gedachte

Het is tekenend dat ook het voetbal na één seizoen weer verhuist van SBS 6 naar Veronica, vindt René. “Er zit totaal geen gedachte achter. Ze hebben maanden zitten vergaderen dat de Champions League naar SBS 6 moest. En nu lees ik vandaag weer dat de Europa League naar Veronica gaat. Dat is zomaar iemand die dat beslist, dat gaat nergens over! Er zit geen gedachte achter.”

Johan: “Het gaat van de hak op de tak, er zit geen beleid achter. Die mensen die altijd zeggen van: ‘Ja, ze hebben verstand van tv.’ Wat is verstand van tv?!”

‘Ze lullen maar wat!’

Het gaat allemaal nergens over die hele tv-wereld, aldus René. “We hebben het ook wel eens over die Gert Jakobs die toen aan tafel zat bij jou. Ze hebben bij RTL die jongen ongeveer wijsgemaakt dat hij het grootste wereldwonder was dat ooit op tv gezeten heeft. En na een jaar werd hij gewoon niet meer uitgenodigd. Dat vind ik hard hoor, hé.”

“En nu die Merel Westrik ook, waar is die? Dat vind ik een hartstikke leuk wijf op tv man. Die komt wel weer? Waar is ze dan? Het lult ook allemaal maar! Die Linda de Mol ook… Die heb ik in vijftien tv-shows zien zitten dat er een vrouwenzender kwam. Waar is die?”

Fragment

Bovenstaande passage ziet u in onderstaand fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat de VI-mannen moeten wijken voor een kijkcijferflop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen