VI-mannen begrijpen niet waarom RTL Boulevard op Leidseplein blijft

De mannen van Veronica Inside begrijpen er helemaal niets van dat RTL Boulevard per se wil uitzenden vanaf het razend drukke en onveilige Leidseplein in Amsterdam. “Dat heb ik sowieso nooit begrepen.”

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

RTL Boulevard is gisterenavond afgelast vanwege een dreiging uit het criminele milieu, vier dagen nadat Peter R. de Vries vlak na de uitzending werd neergeschoten. Er is nu discussie of een programma waar misdaadverslaggevers aan verbonden zijn niet beter naar een rustigere, en dus beter te beveiligen, locatie kan verhuizen.

Heel slecht idee

René van der Gijp reageert in het programma De Oranjezomer op SBS 6: “Sowieso heb ik die hele move naar het Leidseplein nooit begrepen.”

Wilfred Genee: “Dat is ooit een idee geweest van Erland Galjaard.”

René: “Dat is een heel slecht idee.”

Johan Derksen: “Nu zijn ze dus al die programma’s weer terug naar Hilversum aan het halen. Ik zie al die studio’s bij ons in de gang leegstaan. Dan gaan ze naar Amsterdam, waardoor die hele grachtengordel op de fiets komt.”

Slecht bereikbaar

René vindt de studio aan het Leidseplein heel slecht bereikbaar. “Maar Johan, wij zijn er een keer geweest. Ik weet niet meer waarvoor, maar we zijn er een keer geweest. Als jij bij de RAI van de weg af gaat, hè? Weet je hoe lang het dan duurt voordat je daar binnen zit? Een uur.”

Johan: “Verschrikkelijk.

René: “In dat uur rij ik bijna van Dordrecht naar Hilversum en terug.”

Johan: “Hetzelfde heb je met die talkshows bij het dierenpark, daar moet je ook voor door heel Amsterdam heen.”

Wijsneuzen

Wilfred: “Het idee destijds van Erland was om het een andere sfeer en setting te geven.”

Johan: “Ja, maar je maakt er een Amsterdams programma van, alsof er alleen maar wijsneuzen in Amsterdam wonen. In Drenthe wonen ze ook hoor!”

René: “Bij Humberto Tan zie je alleen een tram in het begin. Dus daarom zit hij in Amsterdam? Dan hoor je ’ting’. Het slaat allemaal nergens op. Het zijn allemaal ideeën van mensen die niks anders aan hun hoofd hebben.”

Johan: “En mensen die denken dat het leven zich afspeelt in Amsterdam.”

Serieuze bedreiging?

Overigens vraagt Johan zich af of de bedreiging aan het adres van Boulevard wel serieus is. “Ik vraag me af of dit een serieuze bedreiging is. Als iemand echt iets van plan is, dan kondigen ze het niet aan. Kijk, er zijn natuurlijk heel veel idioten die dit soort dingen gaan doen.”

René: “Ik heb hetzelfde als Johan. Weet je, we leven anno 2021 en het is op dit moment erg gemakkelijk…”

Johan: “Wat is de grief tegen Boulevard, vraag ik me af. Het is een onschuldig programma.”

Fragment

Het fragment waarin bovenstaande wordt besproken:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen