Grote zorgen over RTL Boulevard: ‘Straks kogels door de ruiten?’

Er leven enorme zorgen over RTL Boulevard nu de uitzending van vanavond is geannuleerd vanwege een dreiging uit het criminele milieu. “What’s next? Kogels door de ruiten tijdens een live-uitzending?”

John van den Heuvel © RTL Boulevard

Het nieuws dat RTL Boulevard is geannuleerd vanwege een dreiging ‘uit de hoek van de georganiseerde misdaad’ leidt op internet tot enorme bezorgde reacties. De Amsterdamse driehoek lijkt vooralsnog niet in staat om de tv-studio op het razend drukke Leidseplein adequaat te beveiligen. Betrokkenen én kijkers maken zich daar zorgen over.

Kogels door ruiten?

Kijker Thijs denkt dat de sterren van RTL Boulevard er goed aan doen om hun biezen te pakken en het Leidseplein te verlaten. “Het is daar veel te onoverzichtelijk: hoe zie je tussen al die toeristen wie kwaad in zin heeft en wie niet? What’s next? Kogels door de ruiten tijdens een live uitzending?”, twittert hij.

Er is volgens deze Boulevard-kijker niet genoeg reden om op het Leidseplein te blijven, helemaal niet na de aanslag op Peter R. de Vries. “Het uitzicht op het Leidseplein heeft ook totaal geen meerwaarde voor het programma. En als ze dat zo nodig wel willen kunnen ze ook gewoon webcambeelden tonen op een groot scherm.”

Tanks naar Leidseplein

Telegraaf-journalist Mick van Wely vindt juist dat RTL Boulevard hoe dan ook op het uitgaansplein moet blijven, al moet het leger eraan te pas komen. “Niet zwichten voor terreur. Nooit. Al stuurt het leger tanks: snel weer doorgaan. De driehoek moet alles op alles zetten om voor continuering te zorgen. Anders is het hek van de dam”, zegt hij.

Hoe het morgen verder moet is op dit moment nog onduidelijk. Het is goed voorstelbaar dat medewerkers van RTL Boulevard zich nu onveilig voelen op het Leidseplein. “Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg”, zegt een woordvoerder van RTL in De Telegraaf.

Extreem serieuze ontwikkeling

VVD-prominent Ed Nijpels vindt ook dat RTL Boulevard gewoon op het Leidseplein moet blijven. Hij twittert: “Zijn wij niet in staat een studio zodanig te beveiligen dat de uitzending van RTL gewoon door kan gaan?”

SP-Kamerlid Peter Kwint vindt dat het nu echt de verkeerde kant op gaat. “Extreem serieuze ontwikkeling dit. Wederom. Televisieprogramma’s die geen doorgang kunnen vinden vanwege ernstige dreiging.”

Einde van persvrijheid

Mediakenner Marianne Zwagerman spreekt van het ‘einde van de persvrijheid’ en Claudia de Breij is vooral boos: “Wel godverd*mme zeg. Wat een klootzakken zitten hier achter, ongelofelijk. Sterkte aan team RTL Boulevard.”

Henk Westbroek wordt een beetje cynisch van deze hele situatie. “Nu RTL Boulevard zelfs al moet wijken voor bedreigingen: zou het verstandig zijn de georganiseerde misdaad vooraf – met de pet in de hand – te vragen of een geplande uitzending door hun ruime morele beugel kan?”, twittert hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet RTL Boulevard koste wat kost vasthouden aan het Leidseplein?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen