Steun voor Glennis Grace: ‘Goed dat The Voice coverzangeres kiest’

De aanstelling van Glennis Grace als coach van The Voice of Holland wordt behoorlijk bekritiseerd, omdat ze niet bepaald een A-ster is. Volgens het AD is een coverzangeres in de jury echter best handig.

Glennis Grace © William Rutten

Glennis Grace en haar aanstelling bij The Voice of Holland worden besproken in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast. Aanvankelijk zijn de mediajournalisten van het AD behoorlijk negatief, totdat ze tot de conclusie komen dat een coverzangeres in de jury eigenlijk helemaal niet zo verkeerd is.

Opvallende keuze

Mediajournalist Marcus den Blanken: “Ik vind het wel een opvallende keuze voor Glennis Grace. Elke coach die hiervoor is geweest, heeft met een eigen solonummer, wat geen cover is, een hit gescoord. Maar zij heeft alleen met Afscheid een hit gescoord en voor de rest kan ik me niet heugen dat zij solo iets heeft uitgebracht dat een hit werd.”

Het is niet dé grote ster waar je als kandidaat voor wil draaien, legt Marcus uit. “Ze is een prima zangeres en kan qua stem al die kandidaten vast wel iets uitbrengen, maar je wil ze ook klaarstomen voor het vak. Hoe gaat dat dan?”

Covers zingen

Dan realiseert Marcus zich: “Misschien kan zij dat eigenlijk juist wel heel goed, omdat de meeste Voice-kandidaten ook terechtkomen waar zij uiteindelijk is terechtgekomen: covers zingen.”

Marcus wijst er daarmee fijntjes op dat Voice-kandidaten vaak ook terechtkomen op de braderieën waar Glennis optreedt en waar ze dan een halfuurtje covers gaat zingen. Eigenlijk is zij dus de perfecte coach om hen klaar te stomen, concludeert hij vals.

Daar is collega Angela de Jong het mee eens. “Ze is heel goed in wat die kandidaten daar ook moeten doen: covers zingen.”

Pauze

Angela vindt het jammer dat The Voice niet eens rigoureus op de schop gaat. “Ik had het wel leuk gevonden als ze dit moment hadden aangegrepen om de hele Voice eens een keer goed op de schop te nemen of met iets compleet nieuws te komen of om even een jaartje te stoppen”, zegt ze.

Het is gewoon een beetje voorbij, vindt Angela. “We kunnen er weer een blik ’talenten’ tegenaan gooien, waarvan we zeker weten dat we over een jaar niet eens meer de naam weten. Wie weten nog wie de afgelopen Voice gewonnen heeft?”

“Van wat het ooit was, hoe het begon met Ben Saunders en die druk op de knop en dat je echt weggeblazen werd… Daar is toch bitter weinig van over?”

Podcast

De AD Mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt het tijd dat The Voice of Holland een jaartje overslaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen