PowNed filmt bizarre types op Thierry Baudet-feest: ‘Wat is dit?!’

PowNed-verslaggever Mark Baanders heeft op een strandfeest van Forum voor Democratie nogal zonderlinge types gespot. Eén dame weet kijkers compleet te verbijsteren. “Wat is dit?!”

Mark Baanders © PowNed

Mark Baanders kreeg een uitnodiging om aanwezig te zijn bij het Forum-strandfeest en daar liepen nou niet bepaald de meest heldere lichten rond. Vooral één specifieke dame lijkt het spoor compleet bijster. Deze Thierry Baudet-stemmer brengt het hele genre complottheorieën naar het volgende niveau (zie onderstaand filmpje).

Lost at sea

De bewuste mevrouw wordt gevraagd hoe ze de open up gaat beleven, oftewel: de heropening van de samenleving. Daarop komt de dame met een wel heel bizar verhaal. “Nou, ik ga mij met heel veel andere mensen, het liefst zoveel mogelijk Nederlanders, loskoppelen van de contracten met de fictieve staat, ofwel de Nederlandse Staat B.V., ofwel corporatie.”

Waarom? “Omdat de staat bij ons de aangifte van onze geboorte en onze ouders hadden zeven jaar de tijd om bezwaar daartegen te maken want wij worden tot onze zevende jaar beschouwd als lost at sea omdat we uit het vruchtwater zijn gekomen en vallen we onder de Maritime Law.”

Wall Street

En wat nog meer? “De staat heeft identiteitsverwisseling gedaan op onze familienamen en onze familienaam dat is geworden tot een legale fictie ofwel stroman en daarmee wordt verhandeld op de beurs.”

Jeetje. “Op het moment dat wij zeven jaar zijn geworden heeft De Nederlandse Bank daar ongeveer 6 ton op gestort en dat wordt verhandeld op Wall Street en allerlei andere fondsen door heel de wereld. In onze naam wordt ongeveer per jaar anderhalf miljoen verdiend.”

Koekoek

Hier is eigenlijk maar één woord voor: koekoek! De mensen reageren verbijsterd. “Het moet toch redelijk vermoeiend zijn om in zo een verhaal te leven. Voor deze vrouw is het gewoon waar. Bij alles wat zij tegenkom gebruikt ze zo een filter. De hele wereld is gek behalve ikzelf”, twittert Jeroen.

En David: “Zo zie je maar dat alles uit de VS een keer deze kant op komt waaien. De theorie die deze dame aan lijkt te hangen is gewoon een regelrechte vertaling (vandaar de anglicismen) van de Sovereign Citizen-gekkies.”

Filmpje

Het bewuste filmpje met daaronder reacties van kijkers:

Reportage

De hele reportage van PowNed:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen