Kritiek op Glennis Grace als Voice-coach: ‘Ze zingt alleen covers!’

Er is behoorlijk wat kritiek op de aanstelling van Glennis Grace als de nieuwe coach van The Voice of Holland. Niet alleen RTL-kijkers zijn kritisch, maar ook Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven.

Glennis Grace en Bart Ettekoven © Shownieuws

Bart Ettekoven vindt het opvallend dat Glennis Grace de nieuwe coach van The Voice of Holland wordt, terwijl ze in feite gewoon een coverzangeres is, een imitator van Whitney Houston. Het is echt een goede zangeres, maar nou niet bepaald het grootste voorbeeld voor beginnende artiesten, vindt de Weekend-baas.

‘Waar zijn haar hits?’

Zijn kritische mening liet Bart gisteren horen in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. “Ik vind haar wel een bijzonder fenomeen, want ik heb het wel vaker aan deze tafel gezegd: wat ik opvallend vind – het is natuurlijk een weergaloze zangeres, misschien wel de beste zangeres van Nederland – maar waar zijn haar hits?”

Het verbaast hem zeer. “Zij heeft geen of nauwelijks eigen hits. Ze heeft een keer een hele grote hit gescoord met een cover van Volumia en geloof ik nog één of twee nummers, maar als zij een halfuur in het land optreedt, zingt ze heel veel covers van andere artiesten.”

Whitney-imitator

Volgens presentatrice Dyantha Brooks is Glennis zó goed in het imiteren van Whitney dat ze geen eigen repertoire meer nodig heeft. “Ik denk dat haar makke ook wel een beetje is geweest dat zij zo goed Whitney kan nadoen dat mensen dat altijd willen blijven horen, dus dat er dan ook geen noodzaak is voor eigen repertoire.”

Dyantha sprong hiermee in de bres voor Glennis, maar dit is voor een artiest natuurlijk een vrij pijnlijke constatering. Dat je eigenlijk nooit echt verder bent gekomen dan het imiteren van een ander.

RTL-kijkers kritisch

De kijkers van RTL reageren op de Facebook-pagina van Boulevard ook uitermate kritisch op Glennis’ aanstelling. “Zo jammer dat ze haar erin zetten.. Ga niet meer kijken denk ik, erg jammer want kijk altijd met twee van m’n drie kids… Vreselijk persoon en vreselijke schreeuwstem”, zegt kijker Sanne bijvoorbeeld.

En Janneke: “Er gaan veel gezinnen niet meer kijken. Wij ook niet, zo stuk verwend iemand gaan wij echt niet naar kijken. Mevrouw denkt dat ze de koningin is. Ze loopt teveel naast haar schoenen.”

‘Verschrikkelijk jurylid’

De RTL-kijkers gaan echt he-le-maal los op Glennis. “Pffff weer zo’n verschrikkelijk jurylid net als die Ali B, jammer exit met kijken, wil me niet ergeren aan die popiejopies. Anouk is gewoon de beste, normaalste en het eerlijkst jurylid”, zegt André.

Priscilla: “Wat ik vind? Walgelijk. Verpest de hele Voice maar even door zo’n schreeuwlelijk. Denkt dat ze goed haar hoge noten kan…” En Jessica: “Ik vond de juryleden achteruitgaan en het wordt er niet beter op, ik ben uitgekeken. Gelukkig zijn er meer zenders.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voor welke Voice-coach zou u kiezen als beginnend artiest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen