RTL zet smulpaap Miljuschka Witzenhausen op tv-hit Obese

Een merkwaardige presentatorenwissel: na Wendy van Dijk en Angela Groothuizen, zal de tv-hit Obese komend seizoen worden gepresenteerd door Miljuschka Witzenhausen. Dat heeft RTL laten weten.

Miljuschka Witzenhausen © RTL

Miljuschka Witzenhausen staat nou niet bepaald bekend als iemand die gezond eten propageert. Ze staat immers avond aan avond in RTL Boulevard om allerlei ongezonde toetjes en taartjes te promoten. Sterker nog: die eet ze ter plekke ook nog eens op. En juist zij gaat nu Obese presenteren, het programma over veel te dikke mensen.

Goede match

Peter van der Vorst, de gevierde contentbaas van RTL, denkt dat dit een goede match is. “Zij heeft eerder al een serie over body confidence gemaakt voor Videoland en dat sluit aan bij hoe we het programma nu gaan maken”, zegt hij. “Er wordt niet meer constant gehamerd op het verliezen van kilo’s. Dat is slechts een van de doelen.”

In de nieuwe opzet ligt de nadruk veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle. “Hoe word je gezond en gelukkig? Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten.”

Merkwaardige keuze

Het is behoorlijk merkwaardig dat er voor Miljuschka is gekozen. Ze lag in het verleden regelmatig onder vuur vanwege het propageren van ongezond eten. Niet alleen omdat ze continu allemaal suikerrijke toetjes promoot, maar ook omdat ze regelmatig haar vetrollen laat zien op zogeheten ‘eerlijke foto’s’. Daarmee wil ze een gezet postuur normaliseren.

Nobel, maar ook onhandig, vinden critici. “Ik denk dat het een goede ontwikkeling is, natuurlijk. We moeten alleen oppassen dat nu niet de trend gaat worden van: laat de boel de boel maar, we gaan lekker eten en wat kan ons het allemaal schelen en dan een foto posten”, zei Leco van Zadelhoff bijvoorbeeld.

Lager BMI

Obese stopt overigens met extreem dikke kandidaten, oftewel mensen met morbide obesitas. “Omdat de kans op blijvend succes bij hen klein is gebleken”, zegt Peter.

Miljuschka gaat nu langs bij mensen met een BMI van onder de 40 die dertig tot vijftig kilo af moeten vallen. “Met deze nieuwe opzet denken we dat het programma veel beter past bij deze tijd en hopelijk nog jaren meekan.”

Obese zal in het voorjaar van 2022 te zien zijn op RTL 5. Opgeven voor het programma kan hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Miljuschka volgt Angela en Wendy op bij Obese. Wie vindt u de leukste presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen