Hugo de Jonge wil niet aan tafel bij VI-mannen: ‘Geen tijd voor’

Hugo de Jonge is niet van plan om aan te schuiven bij De Oranjezomer, de dagelijkse zomertalkshow van de mannen van VI. Hij heeft geen tijd voor dit tv-optreden. “Het zit er niet in.”

Hugo de Jonge © RTL

Wilfred Genee heeft zijn redactie aan het werk gezet om Hugo de Jonge aan tafel te krijgen bij De Oranjezomer, maar dat is niet gelukt. De zorgminister, die recentelijk wél over mondjekontje-shirts praatte in een online talkshow van SLAM, heeft ineens geen tijd meer. “Hij wil niet komen”, aldus de presentator.

Hugo wil niet

Wat heeft Hugo laten weten? Wilfred: “Hugo heeft vandaag laten weten: ‘Het zit er niet in. Beste mensen, ik heb er geen tijd voor.’ Nee, hij gaat liever bij goede programma’s zitten.”

René van der Gijp: “Zei hij dat?!”

Wilfred lachend: “Nee, nee, nee, voor je het weet ga je weer dingen de wereld in helpen! Zo bedoel ik het niet! Maar hij heeft laten weten dat hij rust nodig heeft.”

Ongeleide projectielen

Volgens Johan Derksen willen politici nóóit aanschuiven bij VI. “Ik weet precies hoe het gaat. René en ik zijn ongeleide projectielen en als één van ons in een talkshow zit, dan zijn er altijd politici die afzeggen. Die vinden het niet leuk om uit onverwachte hoek een sneer te krijgen ofzo. Iemand van de VARA heeft mij verteld dat wij op een lijst staan als ongeleide projectielen.”

BNR-journalist Thomas van Groningen: “Ik heb Kamerleden horen zeggen: ‘Ik kijk altijd en leuk dat je daar zit!’ Ik zei toen: ‘Dan moet je er een keer zelf gaan zitten!’ Dan zeggen ze: ‘Nee, dat zou ik nooit doen, maar ik kijk altijd!'”

Fragment

Het bewuste fragment uit De Oranjezomer:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen