René van der Gijp gelooft niet dat RTL Boulevard écht in gevaar is

René van der Gijp heeft het idee dat de veiligheidsdiensten de plannen voor een aanslag op RTL Boulevard iets te serieus nemen. Er zit een groot verschil tussen zeggen en doen, aldus de tv-ster.

René van der Gijp © SBS 6

RTL Boulevard is afgelopen weekend geannuleerd vanwege een dreiging uit het criminele milieu. Er zouden plannen geweest zijn om de studio aan het Amsterdamse Leidseplein te bombarderen met een raketwerper. Veronica Inside-ster René van der Gijp heeft daar zo zijn twijfels bij, vertelt hij in het tv-programma De Oranjezomer op SBS 6.

Manier van communiceren

René kan het zich niet voorstellen dat de onderwereld écht met een raketwerper op het Leidseplein gaat staan. “Weet je wat het is, Wilfred? Er werden heel veel van die berichten gepubliceerd toen die telefoon werd onderschept. Ik denk dat als je ál die berichten die de onderwereld naar elkaar stuurt, dat je daar helemaal niet vrolijk van wordt als je dat leest.”

Dat schijnt verschrikkelijk te zijn, aldus René. “Dat ze op een gegeven moment opperen van: ‘Dat Boulevard wordt ook vervelend, we gaan er met een raketwerper naartoe’, dat is hun manier van communiceren.”

Zó onschuldig

Het is gewoon de manier waarop criminelen met elkaar praten, zegt René. Tussen zeggen en doen zit volgens hem een enorm verschil. “Er is toch een verschil tussen dat appen en daar met zo’n ding gaan staan op je schouder. Dit programmaatje is zó onschuldig, ik snap er niks van.”

Johan Derksen: “Ja, maar ze hebben de link naar Taghi gelegd en dat werd niet geapprecieerd blijkbaar.”

Het baart de heren vooral zorgen dat er nog geen nieuwe berichten zijn over de neergeschoten Peter R. de Vries. “Dat vind ik geen goed nieuws”, aldus Johan.

Verhuizing

Na twee geannuleerde uitzendingen is het de bedoeling dat RTL Boulevard vanavond wél doorgaat. Het programma zal echter niet meer uitzenden vanaf het Leidseplein, verklapte Diederik Jekel gisterenavond.

Waar de redactie van RTL Boulevard nu heen verhuist, is nog onduidelijk.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen