Zwicht tv-wereld voor criminelen? ‘Straks Humberto of Op1 de klos’

De onderwereld heeft het voor elkaar gekregen dat RTL Boulevard een weekend lang op zwart is gegaan én de studio aan het Leidseplein in Amsterdam verlaat. Is het einde daarmee zoekgeraakt?

Humberto Tan © RTL

RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel heeft er begrip voor dat RTL ervoor heeft gekozen om het programma twee dagen lang te annuleren, maar is er toch niet blij mee. “Het voelt als een nederlaag. Namelijk dat criminele dreiging effectief is. De onderwereld zal gniffelen”, schrijft hij in De Telegraaf.

Straks talkshow de klos?

John vreest dat het hek van de dam is. “Laat berichten circuleren dat je van plan bent een aanslag op een studio te plegen en de zender gaat op zwart. Nu is het bij RTL Boulevard, morgen wordt dat soort berichten verspreid over het NOS-journaal, Hart van Nederland, Shownieuws of de redactie van een talkshow. Het einde is zoek.”

Zijn collega Mick van Wely sluit zich daarbij aan. Hij vindt dat RTL niet had moeten buigen toen de Amsterdamse driehoek ontraadde om live te gaan. “Ik had dan gezegd: ‘Bedankt voor het advies, maar stuur maar tien tanks en militairen, want we gaan gewoon uitzenden.’ Je moet niet zwichten, want dan is het hek van de dam”, zegt hij op NPO Radio 1.

Angela de Jong

Hetzelfde gevoel leeft bij Angela de Jong, de opiniediva van het AD. “Er is na de aanslag te snel de link gelegd met de bende van Taghi, zo luidt het verhaal. Dan ben ik heel benieuwd wat Op1, Humberto, VI, de nieuwsuitzendingen en al die andere programma’s komende dagen kunnen verwachten.”

Want daar werd het verband immers óók direct gelegd, aldus Angela. “Simpelweg omdat het zo voor de hand ligt. Gaan die komende dagen ook op zwart? Dan blijft er weinig over op tv.”

Fragment

Mick van Wely op de radio:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vreest u dat tv-makers voorzichtiger worden in wat ze zeggen over de onderwereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen