René van der Gijp: ‘Angela de Jong is niet goed bij haar hoofd’

René van der Gijp is normaal gesproken een groot fan van de columns van Angela de Jong, maar over Sjoerd van Ramshorst heeft ze volgens hem de plank misgeslagen. Die vergeleek ze met Mart Smeets.

Angela de Jong en René van der Gijp © NPO, SBS

Het is geen geheim dat de mannen van Veronica Inside de spraakmakende columns van Angela de Jong wel kunnen waarderen. Genadeloos haalt ze uit naar alles wat nep is in Hilversum. Maar laatst heeft ze écht de plank misgeslagen, vindt René van der Gijp.

René haalt uit naar Angela

Angela de Jong heeft NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst in hetzelfde rijtje geschaard als drie grootheden uit de sportverslaggeving. “Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu is hij er eindelijk. Een nieuwe, rijzende ster bij de NOS, de échte gedroomde opvolger van Mart Smeets, Jack van Gelder en Kees Jansma”, schreef ze vorige maand.

Wat een onzin, roept René nu in zijn programma De Oranjezomer. “Ik ben het heel vaak met die lieve Angela de Jong eens, maar als zij die gozer die daar die sportzomer deed gaat vergelijken met Mart Smeets, dan ben je niet goed. Die Sjoerd. Als je dat gaat vergelijken met Mart Smeets, Kees Jansma en Jack van Gelder, ben je niet goed bij je hoofd. Echt niet.”

Geweldenaar

Mart Smeets is echt een klasse apart, aldus René. “Ik kan hem heel goed hebben, dat meen ik uit de grond van mijn hart. Hij is redelijk zelfvoldaan, dat kun je zeggen, maar ik heb echt van zijn programma’s over de Tour genoten. Hij heeft zoveel kennis.”

Johan: “Mart was in die jaren de beste presentator en als ik nu ’s avonds naar dat talkshowtje kijkt dat dat meisje doet zit te kijken, Dione ja, dan verlang ik nog altijd naar Mart.”

René: “Ik vond Mart Smeets echt een geweldenaar. Die Avondetappe had heerlijke interviews om naar te kijken. Die rust, ontspanning en dat gemak.”

Fragment

Het bewuste fragment uit De Oranjezomer:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen