Soundos El Ahmadi: ‘Kritiek op mijn harde lach is seksistisch’

Soundos El Ahmadi heeft een buitengewoon harde lach, die volgens haar critici bovendien heel erg gemaakt is. Zelf trekt ze zich daar niets van aan: zij ziet dat soort kritiek als onverbloemd seksisme.

Soundos El Ahmadi © AvroTros

De 39-jarige Soundos El Ahmadi ziet heel erg veel seksisme om zich heen. “Ja, zéker. Als een serieuze schrijfster bij een talkshow zit te praten, is zij meteen een bitch of een ijskonijn. Als ik als vrouw hard lach, ben ik een labiel, gek wijf dat aandacht wil”, zegt de cabaretière in gesprek met de Grazia.

Stom, lelijk en oud

Als sterke vrouw heeft zij sowieso heel veel te maken met seksisme, aldus Soundos. “Mensen worden ook vaak boos als ik zeg dat ik van mezelf houd. Heel krom is dat, want we proberen onze dochters te leren dat ze van zichzelf moeten houden. Maar als je als volwassen vrouw uitstraalt dat je dat doet, roepen mensen: ‘Waarom is zij zo blij met zichzelf?’”

“Of ze noemen me stom, lelijk, dik of oud. Dat is toch te debiel voor woorden? Ik vind mezelf geweldig en hartstikke knap, ik ben ontwikkeld, ik werk hard en ben een leuke moeder. Of de rest dat ook vindt, kan me niet zo veel schelen.”

Online haat

Soundos heeft naar eigen zeggen ook veel last van online haat. “Ja, ik denk dat er sowieso veel agressie naar vrouwen toe is, in heel veel vormen. We roepen altijd: ‘Je mag worden wat je wilt, je mag jezelf zijn’, maar dat valt in de praktijk best tegen.”

“De haatberichten komen met vlagen. Als ik ze lees, denk ik meestal: ach lieverd, dit heeft zo niets met mij te maken; volgens mij is die persoon gewoon heel ongelukkig.”

Grazia

Het Grazia-interview met Soundos El Ahmadi kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Soundos El Ahmadi zoveel kritiek krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen