Nance Coolen zwaar teleurgesteld in Gerard Joling: ‘Dit is niet chic’

Het is weer eens hommeles tussen Nance Coolen en Gerard Joling, die jarenlang een kibbelend presentatieduo vormden op SBS 6. Ze vindt het niet chic dat de zanger nu uit de school klapt.

Nance Coolen en Gerard Joling © SBS, RTL

Nance Coolen en Gerard Joling vormden van 2006 tot en met 2011 hét belangrijkste presentatieduo van SBS 6. Ze werden met z’n tweeën op bijna alle grote shows gezet, maar van harte ging het niet. Al snel lekte uit dat de twee elkaar achter de schermen niet konden luchten of zien. En daar klapte Gerard recentelijk behoorlijk over uit de school.

‘Krijg de t*fus!’

Gerard vertelde in de lente dat hij Nance een keer he-le-maal verrot heeft gescholden. Ze hadden volgens hem vaak onenigheid over kleding. De bom barstte toen Gerard aankondigde een rood fluwelen kerstpak te dragen in een van hun shows. “En toen kwam ze óók met rood aan, maar een ander rood. Ik zei: ‘Je weet toch dat ik dit aandoe?'”

Vervolgens ging Gerard volledig door het lint, vertelde hij uitgerekend in de talkshow van Nance’ ex-man William Rutten. “Toen heb ik ze allebei verrot gescholden, zowel Nance als die kleedster. Ik zeg: ‘Jullie kunnen echt allebei de t*fus krijgen. Élke week zeg ik van tevoren welke kleding ik aan doe.’ Het was altijd gezeik.”

Nance reageert

Nance reageert nu op die uitspraken. Ze zegt in het altijd sappige weekblad Weekend: “Ik heb dat zéker niet beleefd zoals hij dat heeft verteld. Sterker nog, ik heb mijn stylist gebeld met de vraag: ‘Hoe zat het ook alweer?’ Zijn verhaal zegt me helemaal niks.”

Ze vindt het wel schandalig dat Gerard zich op deze manier over haar uitlaat in de media. “Het is sowieso niet nodig om die periode boven water te halen, wat heb je eraan? Ook vond ik het niet chic dat hij zei: “Ik heb ze allebei verrot gescholden, zowel Nance als die kleedster.'”

‘Dames gaan voor’

Hoe reageerde Nance toen eigenlijk op Gerards tirade? “Mijn geheugen zal me zwaar in de steek laten, maar ik kan me dat niet herinneren. Ik vind het schijnbaar net belangrijk genoeg.”

Gerard is in elk geval niet galant, vindt ze. “Ik vind wel: dames gaan te allen tijde voor. Naar vrouwen op tv wordt continu gekeken. Kijk naar het Songfestival, iedereen heeft het erover wat de vrouwen voor jurk aanhebben. Er is niemand die vraagt: wat voor pak zal Jan Smit dragen?”

Jurk

Hiermee wil Nance zeggen dat Gerard zich gewoon aan háár had moeten aanpassen. “De druk voor vrouwen ligt echt veel hoger. Maar ik heb destijds de jurk aangedaan waar mijn styliste mee aan kwam zetten. En op het moment dat werd bedacht dat dat toch niet kon, ga je naar en alternatief zoeken.”

“Ik heb daar verder volgens mij niet moeilijk over gedaan. Er is nooit strijd geweest, tenzij hij dat zo heeft ervaren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Nance Coolen een valse presentatrice is, zoals Gerard Joling doet vermoeden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen