Na horrorweek: RTL Boulevard per direct weg uit Amsterdam

RTL 4 bevestigt dat het programma RTL Boulevard per direct vertrekt uit de studio aan het Leidseplein in Amsterdam. Vanaf vanavond komt de tv-show weer vanuit het Media Park in Hilversum.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

Na vijftien jaar verhuisde RTL Boulevard in 2016 van het relatief rustige Media Park in Hilversum naar het altijd drukke Leidseplein in Amsterdam. Het leidde in 2018 voor het eerst tot problemen, toen John van den Heuvel daar vanwege zware bedreigingen tijdelijk niet meer mocht komen van de Amsterdamse driehoek.

Terug naar Media Park

Na een horrorweek waarin Peter R. de Vries werd neergeschoten en een aanslag op de studio van RTL Boulevard werd verijdeld, is het genoeg geweest voor RTL. Kennelijk is de Amsterdamse politie niet in staat om de studio adequaat te beveiligen en daarom verhuist het programma per direct terug naar het Media Park in Hilversum.

RTL benadrukt dat de driehoek van Amsterdam ‘alles in het werk heeft gesteld’ om uitzending vanaf het Leidseplein mogelijk te maken, maar dat ze zelf heeft besloten om Boulevard ‘voorlopig’ naar Hilversum te verhuizen. “Er is heel veel gebeurd afgelopen week en een nieuwe plek geeft ook de rust om weer volop te starten en uit te zenden.”

Hilversum helpt mee

In welke studio RTL Boulevard precies wordt opgenomen blijft geheim. Het gaat volgens RTL om een ‘onbekende locatie’. De plek is bepaald in overleg met de zogeheten driehoek in Hilversum: de burgemeester, de officier van justitie en de politiechef.

Via ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ wordt gezorgd voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en bewoners, stelt Hilversum in een persbericht. “Persvrijheid is een groot goed in Nederland”, aldus de gemeente, die dat na een ‘grondige afweging’ een ‘belangrijk argument’ vond om het programma te faciliteren.

18.35 uur

RTL zegt dankbaar te zijn voor de steun van de autoriteiten. “Wij hebben vertrouwen in het advies van de veiligheidsautoriteiten dat we de uitzendingen op een nieuwe locatie op het Mediapark in Hilversum kunnen hervatten.”

Na twee geannuleerde uitzendingen is RTL Boulevard vanavond gewoon weer te zien, om 18.35 uur op RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verstandig of laf dat RTL Boulevard het Leidseplein heeft verlaten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen