Mart Smeets boos op Volkskrant-dame: ‘Je wil een headline scoren’

Mart Smeets laat zich dit weekend in de Volkskrant niet verleiden om iets naars te zeggen over Henry Schut, een van de huidige sportpresentatoren van de NOS. “Je probeert om iets op te rakelen.”

Mart Smeets © NOS

De vroegere NOS-ster Mart Smeets staat dit weekend met een groot interview in de Volkskrant. Hij vertelt op een gegeven moment dat hij in de jaren zeventig een reprimande kreeg als hij een keer met een spijkerjasje op televisie kwam. De NOS-baas riep hem dan tot de orde en strafte hem: “Twee weken niet presenteren, dag jong!”

Henry Schut

De Volkskrant-interviewster daarop: “Terwijl, als je ziet wat Henry Schut nu aanheeft, dat is echt niet altijd een overhemd en een jasje.”

Mart laat zich echter niet uit de tent lokken. “Dat is omdat hij een kind is van zijn tijd, zoals ik een kind ben van mijn tijd. Het is een leuke opmerking van je, waarmee je de bedoeling hebt om iets op te rakelen, maar het heeft geen zin. Mart vindt zus of zo, dat wil je.”

Berichtje op NU.nl

De 74-jarige Mart is niet van plan om het spelletje van de krant mee te spelen. “Ik vind een heleboel dingen, maar ik vind een heleboel dingen ook te onbelangrijk om ze hardop uit te spreken. Want dan krijg je weer een berichtje op Nu.nl, waar De Telegraaf vervolgens tegenaan gaat plassen. Hoeft allemaal niet.”

De wereld is in elk geval behoorlijk veranderd, aldus Mart. “Jouw collega’s, vroeger, kwamen tijdens een interview echt niet op lage Converses aan.” Met priemende ogen: “Die doe jij rustig aan. Toch?”

Zelf doet Mart niet mee aan al die gekkigheid. “Ik ga bijvoorbeeld nog steeds niet in een korte broek naar buiten. Zo ben ik opgevoed. Ik ging en ga die grens niet over.”

Lange tenen

Het is overigens maar goed dat Mart niet heeft uitgehaald naar Henry, want volgens Angela de Jong heeft hij zeldzaam lange tenen. Als ze iets negatiefs over hem schrijft, klimt hij direct in zijn toetsenbord.

Angela: “Het is in Hilversum een publiek geheim dat Henry direct mails gaat sturen zodra iemand iets over hem zegt of schrijft. (…) Ik vind hem een kundig presentator, maar hij is niet goed in sfeer maken. Ik heb een voorliefde voor types als Mart Smeets. De hel om mee samen te werken, maar op tv gebeurt er tenminste iets.”

Volkskrant

Een groot interview met Mart Smeets kunt u dit weekend lezen in de Volkskrant, op de site of via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat de Volkskrant probeert om Mart Smeets uit te lokken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen