Johan Derksen wekt woede bij Talpa met kritiek op Shownieuws

De uitspraken van Johan Derksen over de collega’s van Shownieuws zijn niet in goede aarde gevallen binnen Talpa. “De hoofdredacteur was daar niet zo gelukkig mee”, onthult Wilfred Genee.

Shownieuws en Johan Derksen © SBS 6

Alle actuele tv-programma’s stonden donderdagavond in het teken van het overlijden van Peter R. de Vries. Net als Op1 en RTL Boulevard, maakte ook Shownieuws een extra uitzending. Niet alleen keek daar geen hond naar, maar ook inhoudelijk was het een heel erg povere uitzending zonder enige sfeer en zonder relevante gasten.

Memorabel slecht

Albert Verlinde trommelde speciaal voor deze Shownieuws-special zijn oud-Boulevard-collega Winston Gerschtanowitz op om een uur lang Boulevardje te spelen. Hun gasten waren Alberto Stegeman en Natascha Harlequin. Samen zorgden ze voor een memorabele uitzending. Een memorabel slechte uitzending.

Althans, dat vindt Johan Derksen. “Dat Shownieuws heb ik gezien. Daar zaten alle B-artiesten een act op te voeren. Laat ik zeggen”, zei hij donderdagavond direct na de uitzending van Shownieuws in zijn eigen programma De Oranjezomer.

Boze hoofdredacteur

Met die mening was men binnen Talpa niet blij. Dat bleek toen Johan gisteren, op vrijdagavond dus, wéér over de Peter R. de Vries-special van Shownieuws begon. “Ik moet eerlijk zeggen – en daar zal ik wel weer gezeik mee krijgen – dat ik Shownieuws derderangs vond.”

Wilfred Genee daarop in angsthaasmodus: “Ja, nou… Ja… Je kan beter. Ja, oké. De hoofdredacteur was daar niet zo gelukkig mee, geloof ik.”

Schijt aan Talpa

Johan vervolgens stellig: “Nee, maar daar heb ik helemaal schijt aan wat de hoofdredacteur ervan vindt. Ik heb mijn eigen mening en als ik kritisch moet zijn over de hele wereld en ik krijg daar kostelijk voor betaald, dan ben ik ook kritisch over Talpa. Daar zaten nobodies te l*llen over De Vries.”

Is Albert een nobody? “Albert Verlinde, oké, maar daar zat ook die gozer die altijd een soort pseudo-Peter R. de Vries speelt. Alberto Stegeman, ja. Moet hij nou daar gaan zitten? En die Natascha. Als ze ergens iemand nodig hebben, dan zit die Natascha er. Die zegt iets en als ze iets zegt, dan begrijpt niemand het. Waarom zit dat mens er eigenlijk? Dat vond ik echt de zwakste uitzending rond Peter R. de Vries die er gemaakt is.”

Hypocriete l*l

Wilfred: “Oké, ik denk dat we de komende weken geen beelden meer hebben van alle actualiteit, maar dat zien we dan wel weer. Hahaha.”

Johan: “Ja, maar je bent toch een ontzettend hypocriete l*l als je Talpa gaat ontzien en andere zenders niet?”

Wilfred: “Nee, ik ben het helemaal met je eens. Als jij dat vindt, dan vind je dat. Dat moet ook gewoon kunnen. Daar zijn we toch ook voor aangenomen, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Veronica Inside is aangesproken op de kritiek op Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen