Marieke Elsinga werd na aanslag nog verrast door Peter R. de Vries

Marieke Elsinga is afgelopen maandag op haar 35ste verjaardag nog verrast door Peter R. de Vries, die zes dagen daarvoor was neergeschoten na hun gezamenlijke uitzending van RTL Boulevard.

Marieke Elsinga © RTL Boulevard

Hoewel Marieke Elsinga een zeer turbulente week achter de rug had bij RTL Boulevard, hadden haar collega’s bij Qmusic afgelopen maandag toch een uitbundig bootfeest geregeld voor haar 35ste verjaardag. Eenmaal op de boot werd ze door haar co-host Mattie Valk verrast met een wel héél bijzondere boodschap, vertelde ze gisteren in RTL Boulevard.

Boodschap van Peter

Peter R. de Vries had speciaal voor deze dag namelijk een boodschap ingesproken voor Marieke, uiteraard vóór de gruwelijke aanslag op zijn leven. “Mattie liet mij van de week buiten de uitzending om iets horen waar ik echt weer stil van werd. Zo vaak ben ik niet stil, maar deze week iets meer dan me lief is.”

Ze vervolgt: “Ik was afgelopen maandag jarig en wij vieren die verjaardagen bij de ochtendshow altijd groots. Mattie had voor mij iets moois geregeld én geregeld dat een aantal collega’s waaronder Beau en Chantal Janzen iets hadden ingesproken voor mij. En hij zei, zonder dat we op zender waren: ‘Marieke, ik wil je niet laten schrikken, maar Peter heeft ook iets voor jouw verjaardag ingesproken.'”

Crimineel mooi

Wat had Peter voor Marieke ingesproken? “Toen had hij gewoon weer zoiets leuks ingesproken, van: ‘Maak er een crimineel mooie verjaardag van!’ Gewoon echt even attent.”

Marieke sprak Peter vaak, en niet alleen bij Boulevard. “Wij hebben hem best vaak kunnen bellen in de ochtendshow. Dan wist ik dat hij de avond ervoor bij Op1 was en als wij hem ’s ochtends op Qmusic wilden bellen, dan was er echt groot nieuws. Dan appte ik hem: ‘Kun je morgenochtend bellen om 7.05 uur?’ Dan zei hij of ‘ok’ of: ‘Mag het om half acht?’ Dan konden we hem bellen.”

Visagieruimte

Ook vertelde Marieke nog een leuke anekdote uit haar RTL Late Night-tijd. “Hij las dan altijd de krant in de visagieruimte. Dat was bij RTL Late Night echt in het bezemhok van het hotel waar wij uitzonden. Daar kleedde ik me ook om achter een simpel gordijntje tussen de bierkratten. Hij las dan altijd Het Parool op de bank.”

“Na een paar maanden kwam ik zoals elke avond achter mijn gordijntje vandaan en toen zei hij op een avond tegen me: ‘Nou, ik vond dat rode jurkje eigenlijk leuker staan.’ Toen dacht ik: gaat Peter R. de Vries zich nou met mijn kleding bemoeien? Nou, waarom ook niet? Toen heb ik die avond het rode jurkje aangedaan.”

“Vanaf toen vroeg ik altijd: zal ik vanavond de blauwe doen of de lila? Dat zijn hele fijne, warme herinneringen aan deze mooie man.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen