Peter R. gaf elf dagen voor aanslag laatste interview, vanavond op tv

Peter R. de Vries heeft elf dagen voor de moordaanslag op zijn leven zijn allerlaatste interview gegeven. Dat gesprek wordt vanavond voor het eerst uitgezonden, direct na het Achtuurjournaal.

Peter R. de Vries © RTL

Presentator Han Peekel sprak op vrijdag 25 juni, elf dagen voor de aanslag, uitgebreid met Peter R. de Vries. Het is voor zover bekend het laatste interview dat de misdaadjournalist heeft gegeven. De beelden worden vanavond uitgezonden in een speciale uitzending van Omroep MAX op NPO 1, direct na het Achtuurjournaal.

Peter R. aan het woord

De aanleiding voor het interview met Peter R. was het nog niet uitgezonden vierluik ’70 jaar televisie: Je Beste Vriend’, waarin Han met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt.

Peter vertelt tijdens het gesprek onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. “Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten”, zegt een woordvoerder van de omroep.

TV Monument

Het bewuste vierluik laat nog even op zich wachten, maar de beelden met Peter R. worden vanavond dus al uitgezonden. Dat gebeurt onder de titel ‘TV Monument Special: Peter R. de Vries’.

De uitzending begint om 20.30 uur op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen