Johnny de Mol geeft mening over politiek incorrecte Johan Derksen

Johnny de Mol moet eerlijk bekennen dat hij stiekem best een beetje fan is van het programma Veronica Inside. En dan met name van analist Johan Derksen. “Die zegt waar het op staat.”

Johan Derksen en Johnny de Mol © SBS 6

Waar Johnny de Mol bekendstaat als een vrij politiek correcte weldoener, is Johan Derksen juist heel erg politiek incorrect. Toch is Johnny fan van Johan, met wie hij weleens op reis is geweest voor het programma Waar is De Mol. “Dat is nog wel een kleurrijk persoon, hè? Die zegt waar het op staat”, aldus de presentator in Effe Relativeren.

‘Hij zegt het wel’

Het is volgens Johnny goed dat er mensen als Johan rondlopen in de Nederlandse mediawereld. “Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar dat soort mensen beginnen wel te verdwijnen hoor… Nogmaals: het is op het randje en soms erover, maar hij zegt het wel. Hij doet het wel.”

Gastheer Kaj Gorgels daarop tegen Johnny: “Hij is ook gewoon op een leeftijd waarop hij denkt: het interesseert me ook geen k*t meer, dit is toch mijn laatste jaar op televisie.”

Karikatuur

Johnny: “Hij kijkt ook geen nieuws. Hij heeft zo’n oude Nokia-telefoon en het interesseert hem echt geen reet.”

Kaj: “Ik vind het een karikatuur en ik ben altijd wel blij als er dat soort mensen op televisie verschijnen, want het mag ook wel een beetje schuren en er mag ook wel wat vuurwerk zijn toch?”

Johnny: “Dat vind ik ook, ja.”

Boos op Gijp

Johnny liet zich in 2014 nog wel negatief uit over Johans collega René van der Gijp. “Ik ben met beiden op stap geweest en dat waren mooie reportages. Als ik Johan bel, staat hij meteen voor me klaar. Voor hem heb ik veel respect. Ik ben blij dat ik een andere kant van hem heb kunnen laten zien. Derksen is gewoon een lieve, aardige man.”

En dan: “René was ook heel leuk, maar hij vond het kennelijk nodig om na afloop wat nare dingen te zeggen, zoals dat een scène twintig keer over moest. Terwijl wij veel moeite hebben gedaan om het hem naar zijn zin te maken in Barcelona. Dat vond ik jammer.”

Laatst haalde René op zijn beurt weer uit naar Johnny. Hij stelt dat de presentator wilde meeliften op de racismerel rond Veronica Inside. “Het was totaal achterlijk.”

Gijp boos op Johnny

De uitspraken van Johnny kunt u onderstaand bekijken in het programma Effe Relativeren van Kaj Gorgels:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de tv een stuk saaier wordt als Johan Derksen straks afzwaait?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen