René van der Gijp haalt uit naar Johnny de Mol: ‘Het was achterlijk!’

René van der Gijp stelt dat Johnny de Mol keihard wilde meeliften op het grote succes van de racismespecial van Veronica Inside. Hij heeft hem een ‘nee’ verkocht. “Het was totaal achterlijk.”

Johnny de Mol en René van der Gijp © Op1, SBS 6

Het is alweer een jaar geleden dat Veronica Inside het onderwerp was van een mediarel van enorme proporties. Een grapje van Johan Derksen over rapper Akwasi leidde tot ontzettend heftige reacties. Uiteindelijk kwam er een ingelaste racismespecial van het programma, die recordcijfers opleverde: er keken 1,7 miljoen mensen naar.

‘Ik werd echt gek!’

Nog dezelfde avond ontstond er een enorme bonje tussen de mannen van VI, die bijna leidde tot het einde van het programma. De dag erna klopte collega Johnny de Mol aan bij René van der Gijp met het idee voor een tweede racismespecial. Dat vond René echter veel te ver gaan.

René herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Wat ik heel vreemd vond, was die Johnny de Mol, die de dag erna een programma wilde gaan maken. Ik dacht: nu word ik gek, nu word ik echt gek! We hadden maandag dat programma en dinsdag werd ik gebeld door iemand van Talpa of ik mee wil werken aan een programma met Johnny de Mol.”

‘Waar sloeg dit op?’

Johnny de Mol wilde een programma maken met Oranje-speler Virgil van Dijk, René van der Gijp en Johan Derksen. Het Nederlands elftal had namelijk aangekondigd Veronica Inside te zullen gaan boycotten. “Het was door Van Dijk voorgesteld. Ik zei: ‘Ja, en Wilfred dan?’ Dus Johnny de Mol gaat een beetje nu…”

Wilfred Genee: “Hij zei dat hij een heel goede band met de jongens had en dat hij het bij elkaar kon brengen.”

René: “Waar sloeg dit op?! Kom op. Het is een beetje meeliften op de 1,8 miljoen kijkertjes die wij die maandag hadden. Daar gaat het om uiteindelijk.”

Noord-Korea

René vond het totaal onnodig. “Waar slaat het nou op dat ik met Johan en Van Dijk hier ga zitten?”

Hij doelt erop dat de Oranje-spelers in werkelijkheid niet boos waren om het Akwasi-grapje, maar gewoon niet tegen kritiek kunnen. “Dat is het geval. Het gaat er niet om dat hij dat grapje gemaakt heeft, het gaat om het feit dat we hier vaak ’te kritisch’ zijn. Wijnaldum, Depay en Van Dijk in mindere mate, maar met name Wijnaldum en Depay, kunnen daar heel erg slecht tegen. Dat is toch vreemd? Het is geen Noord-Korea, kom op!”

‘Totaal achterlijk’

Wilfred: “Hij zei dat hij een heel goede band had met Van Dijk en dacht dat hij jullie bij elkaar kon brengen.”

René: “Ik vond het totaal achterlijk.”

Johan Derksen: “Ik zag het ook helemaal niet zitten, nee.”

René: “En Van Dijk had net de dag ervoor een boycot afgekondigd van ons programma! Nee, ik vond het heel apart. Ik wist echt niet wat ik hoorde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had u deze VI-special met weldoener Johnny de Mol graag willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen