Lee Towers ‘gaat reëel om’ met dreigende woorden André Hazes jr.

Lee Towers gaat op een reële wijze om met het dreigement van André Hazes jr. dat hij hem van de troon wil stoten als Mr. Ahoy. Dat zegt de You’ll Never Walk Alone-zanger in gesprek met de Weekend.

André Hazes jr. en Lee Towers © Instagram, AvroTros

Er is geen artiest die vaker in Ahoy gestaan heeft dan Lee Towers: maar liefst 51 keer trad hij daar op. En daar wil André Hazes jr., die er dit najaar voor de elfde keer staat, graag overheen. “Lee Towers heeft ‘m 51 keer gedaan in totaal. Daar wil ik overheen. Ik wil op een dag mr. Ahoy zijn. Dat is echt mijn grootste droom”, zei hij in september.

André wil Lee verslaan

Het is voor André belangrijk dat hij een heel grote naam gaat worden. “Ahoy moet gewoon echt van mij worden. Als mensen Ahoy zeggen dan moeten ze meteen zeggen: ‘oh, Hazes speelt daar’”, zei hij. “En ik wil sowieso een keer de Johan Cruijff Arena doen. Alleen vind ik dat nu nog te vroeg.”

Niet iedereen vond het even sympathiek dat André zich op die manier uitsprak, want Lee Towers (75) is een zeer gewaardeerde artiest die aan het eind van zijn carrière zit. Het uitspreken van zo’n ambitie is dan niet heel erg chic, vonden zijn critici.

Lee haalt schouders op

Lee zelf haalt zijn schouders ervoor op, vertelt hij in de Weekend Zomerspecial. “‘Ach, daar moet je reëel mee omgaan, toch? Het is niet na mij de zondvloed, hij doet het goed en is jong genoeg. Maar als je ziet dat ik 51 keer in die zaal in Ahoy heb gestaan, is hij nog wel een paar jaar bezig.”

Het is nog maar de vraag of het Ahoy-concert van André later dit jaar doorgaat, in verband met de coronamaatregelen. Vorige week sprak André zich nog hoopvol uit: “Ahoy in oktober gaat in mijn hoofd gewoon door hoor. Ik ga daar echt vanuit hoor. We hebben nog steeds meetings en het podium wordt gebouwd. Dat gaat gewoon door, het moet.”

Onbetrouwbare André

Met de vervolgvraag deelt Weekend een kleine sneer uit aan de als onbetrouwbaar bekendstaande André. “André en jij zijn total andere mensen, jij gaat niet van de een naar de ander, maar bent al jaren met Laura, jouw lotje uit de loterij, zoals je haar zelf noemt.”

Daarop geeft Lee aan dat hij inderdaad heel erg trouw is aan zijn Laura. “‘Ja, volgend jaar zijn Laura en ik 50 jaar getrouwd. Of we een feest gaan geven? We laten op ons afkomen wat er in de wereld gebeurt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. grootheid Lee Towers van de troon gaat stoten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen