Gerard Joling verwacht fusie te overleven: ‘Ik ben toch de leukste’

Gerard Joling denkt dat de fusie tussen RTL en Talpa vooral banen gaat kosten bij jonge presentatoren die nog weinig profiel hebben. Zelf maakt hij zich geen zorgen. “Er is maar één Gerard Joling.”

Gerard Joling © RTL Boulevard

Het is evident dat de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa slecht nieuws is voor de tv-sterren van ons land. Het nieuwe, grote RTL zal er immers niet over peinzen om grote shows tegenover elkaar te zetten op RTL 4 en SBS 6. Welke presentatoren vallen er af? De namen van Gordon en Jan Versteegh worden vaak genoemd. En Gerard Joling dan?

‘Ik ben toch de leukste’

Gerard maakt zich niet al te veel zorgen, vertelde hij gisteren in RTL Boulevard. “Als dat gaat fuseren, vind ik dat nogal een dingetje. Het gaat natuurlijk wel om de jonge generatie presentatoren en presentatrices. Dan denk ik wel: nou, als je dan in één keer je job in zou moeten leveren, dan zou ik het heel erg vinden. Mij maakt het niet uit.”

Waarom maakt het Gerard niet uit? “Er is toch maar één Gerard Joling en ik ben toch één van de leukste, laten we eerlijk zijn. Ik wens ze heel veel succes hoor. Ik heb niets tegen de presentatoren en presentatrices van… Allemaal van harte welkom, maar ik heb geen idee hoe het gaat lopen.”

Beetje wennen

Heel enthousiast is Gerard niet over de fusie met Talpa. “Ik heb vroeger natuurlijk bij SBS gezeten, waar ik een fantastische, geweldige tijd heb gehad in mijn toptijd daar als presentator. Ik moet er dus wel een beetje aan wennen eigenlijk.”

Is er een SBS-titel die hij graag zou presenteren? “Nee, daar ben ik gewoon heel eerlijk in. Er is niet iets nu waarvan ik denk… We moeten ook wel eerlijk zijn: RTL heeft zó veel fantastische programma’s. Ik zit nu in de jury van The Voice Senior en dat vind ik het meest leuke van wat ik ooit gedaan heb. Ik zit ook in het panel van The Masked Singer.”

Geen hereniging met Gordon

Gerard ziet een hereniging met Gordon niet zitten. En dat is slecht nieuws voor Gordon, want alleen Gerard lijkt zijn tv-carrière nog te kunnen redden. “Dat gaat niet door. Dat ga ik niet meer doen. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik gun iedereen het allerbeste hoor, Gordon ook, laat ik dat zeggen, en Talpa natuurlijk ook. Maar vooral RTL.”

Nee, Gerard maakt zich niet druk. “Het gaat me ontzettend goed. Ik zit tot hier in het werk, waar zou ik me dan druk om maken?”

Megafusie

De megafusie tussen RTL en Talpa moet eerst nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. RTL Boulevard-kenner Diederik Jekel verwacht niet dat dat een gelopen race is.

Diederik: “Ik vind het zo gek dat dat soort dingen mogen, want volgens mij mag het toch niet dat één partij alles bestiert?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie moet zich het meest zorgen maken voor de fusie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen