Psycholoog adviseert Wendy van Dijk: ‘Hang fietslampje om je nek’

Wendy van Dijk heeft van haar psycholoog de tip gekregen om thuis rond te gaan lopen met een fietslampje om haar nek. Die kan ze dan aanzetten als ze even geen zin heeft in Erland of de kinderen.

Wendy van Dijk © Instagram

SBS 6-ster Wendy heeft op haar Instagram-pagina een soort yogamoedersessie gehouden met twee andere mediterende BN’er-vrouwen: Ellemieke Vermolen en Fien Vermeulen. Het drietal praatte bijna een uur lang over hoe ze omgaan met de enórm zware uitdagingen in hun luxelevens en iedereen kon gezellig meekijken.

Unheimische Wendy

Ook het leven van een televisiester gaat niet over rozen. Wendy: “Soms heb ik ook wel dat ik me unheimisch voel, verdrietig voel, gewoon echt niet lekker in mijn vel zit. Dan heb ik eigenlijk geen idee wat er speelt. Op het moment dat ik dan pen en papier pak en ik ga schrijven, dan komt het eigenlijk naar boven.”

Wat een heerlijke uitlaatklep. Wat zijn andere manieren om alles lekker naar boven te laten komen? “Als ik muziek luister of echt de tijd neem om in dat verdriet te duiken en dan maar verdrietig te zijn. Soms zet ik er dan maar muziek bij op, want dan denk ik: dan komen in elk geval die tranen.”

‘Toen dacht ik: NEE!!!’

Heeft ze nog meer tips om alles er even lekker uit te gooien? “Nou, of je gaat iets anders doen, bewegen of yoga of wat dan ook, maar vaak is het met muziek. Maar dus ook bij mij pen en papier pakken en gaan schrijven. En dan inééns komt er een heel verhaal. Dan pas lees ik waar ik mee zit. Herken je dat ook?”

Voor moeders is het extra zwaar om verdrietig te zijn, vanwege het contact met hun kinderen, aldus Wendy. “Lizzy kent me als geen ander en voelt het haarfijn aan. Dan kijkt ze me aan en zegt ze: ‘Mama, gaat het goed?’ In het begin ging ik dan een toneelstukje spelen van: ‘Ja het gaat goed!’, maar toen dacht ik: nee!!! Dit gaat tegen mijn eigen opvoeding in!”

Nu vertelt Wendy gewoon dat ze zich dan enorm ruk voelt. “Als ze nu aankomt en ze ziet iets aan mij, dan zeg ik: ‘Klopt, ik ben even gestresst of even in de war met mijn hoofd of verdrietig of moe.'”

Fietslampje

Wendy heeft dus ook de curieuze tip gekregen om op haar mindere dagen thuis rond te gaan lopen met een fietslampje om haar nek. “Ik heb als tip gekregen van een psycholoog die zei: ‘Je kunt ook een fietslampje omhangen en dat lampje even aandoen.’ Dan is het me-time.”

Welke dokter Rossi haar dít nu weer heeft wijsgemaakt is een raadsel, maar die psycholoog lijkt zelf niet helemaal lekker. Dankzij zijn gedwongen dj-pauze is Erland Galjaard zijn midlifecrisis eindelijk te boven en dan helpt het natuurlijk niet als je vrouw thuis ineens met fietslampjes om haar nek gaat lopen.

‘Ik zie geen plusje!’

Om het onderonsje van Wendy en de twee andere bekende dames te doorstaan, heb je overigens wel een enorm yogamoeder-gen nodig. Het is echt niet om doorheen te komen.

Op een gegeven moment zit je minutenlang te kijken naar twee blonde vrouwen die geen idee hebben hoe ze de andere blonde dame aan hun Insta-theekransje kunnen toevoegen. Fien was namelijk even uitgevallen omdat haar batterij leeg was. Die was ze tijdens haar yogasessie kennelijk vergeten op te laden.

“Een plusje? Ik zie geen plusje! Hoooow, ik heb ook geen pijltje meer!” “Heb je geen pijltje? Daar bovenin!” “Nee, die zie ik niet.” “Je ziet niet je naam wendyvandijk3 met daarachter een vinkje?” “Oh ja, die zie ik wel.”

Prikwatertje

Na vijf minuten van Omroep MAX-achtig computergekluns lukt het Wendy eindelijk om Fien weer toe te voegen. Daarna gaat het drietal weer vrolijk verder.

“Ik heb thee gepakt.”

“Ik heb mijn prikwatertje.”

“Helemaal lekker!”

“Oké, wat geeft jullie kracht? Is dat sport of praten?”

En dat 41 minuten lang. Sterkte!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft de fietslampjespsycholoog van Wendy van Dijk een psychiater nodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen