Big Brother in 2022 terug op RTL 5: ‘Kandidaten gezocht’

De dagelijkse realityshow Big Brother keert in 2022 terug bij RTL 5. Er wordt momenteel gezocht naar kandidaten, die rondom de jaarwisseling hun intrek willen nemen in het realityhuis in Amsterdam.

Big Brother © RTL

Ruim twintig jaar na de eerste versie van Big Brother, keerde het programma begin januari terug op de buis. Er werd afgetrapt met een simultane uitzending op RTL 4 én RTL 5: er keken in totaal 1,3 miljoen mensen. Uiteindelijk keken er tot de finale in april zo’n 400.000 mensen per avond naar het programma.

Big Brother terug

Voor RTL 5 was dat een heel behoorlijke score. Ter vergelijking: op het moment dat Big Brother was afgelopen stortten de kijkcijfers van de zender behoorlijk in, tot wel 77.000 kijkers.

Gedelegeerd producent Jeroen Compeer gaf eerder aan tevreden te zijn over de behaalde scores. “We hebben geen miljoenenpubliek getrokken maar gemiddeld wel tussen de 300- en 600.000 kijkers inclusief uitgesteld kijken. Je kunt spreken van een bescheiden succes.”

Kandidaten gezocht

Een enorme publiekstrekker was Big Brother niet, maar voor RTL 5 waren de kijkcijfers dus genoeg interessant voor een vervolg. “Na het succes van afgelopen seizoen komt Big Brother terug. Opnieuw gaat Big Brother met zijn bewoners het ultieme psychologische experiment aan”, meldt producent EndemolShine.

Mensen die mee willen doen aan de nieuwe serie kunnen zich online aanmelden. “Wie durft het meest van zichzelf te laten zien en speelt het spel slim genoeg om de winnaar te worden van Big Brother 2022? Ben jij klaar voor dit levens veranderende experiment, schrijf je dan zeker in.”

‘Heel erg saai!’

Overigens was de revival van Big Brother dit jaar heel erg saai, vonden critici waaronder Patty Brard. “We hebben precies tot dag 96 moeten wachten totdat er gezoend werd. Ja, sorry jongens, dan ben ik afgehaakt!”

“Eerlijk gezegd vond ik dat een beetje het probleem aan Big Brother deze serie: het leefde maar gewoon verder, er gebeurde niet zo veel. Ik ben wat dat betreft toch van de sensatiebak. Toen ik Big Brother presenteerde, was het ‘bam’ vanaf minuut één.”

Oproep

De kandidatenoproep:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Big Brother keert terug op de buis. Een goede beslissing van RTL 5?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen