Marieke Elsinga: ‘We zijn nog heel lang in Boulevard-studio gebleven’

Marieke Elsinga en haar collega’s van RTL Boulevard zijn gisteren na de aanslag op Peter R. de Vries nog heel lang in de studio gebleven. “We hebben nog heel lang verslagen met elkaar gezeten.”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

De Boulevard-uitzending van gisteren werd gepresenteerd door Marieke Elsinga en Luuk Ikink. Hun collega Peter R. de Vries vertrok direct na de uitzending. Onderweg naar de parkeergarage werd hij neergeschoten. “Tien minuten na de show, dan praten we altijd nog even na, hoorden wij het nieuws”, vertelde Marieke vanochtend op Qmusic.

Enorme klap

Marieke wist niet wat ze hoorde. “Eigenlijk schakelt je lijf en je kop om in een soort stand waarin je denkt: het is niet waar. Maar je weet dat dat het wel is. En het is natuurlijk ook iets waar we wel angst voor hebben gehad.”

Ze heeft er lang over nagepraat in de studio op het Leidseplein. “We waren nog lang in de studio om deze klap met elkaar op te vangen. Peter was niet bang. Of hij dat echt niet was, weet hij alleen in zijn eigen diepste ziel, maar het geeft ergens troost. Peter was niet bang en hij is een vechter. Hij vecht nu keihard voor zijn leven.”

Onbestemd gevoel

Kon ze thuis de slaap vatten? “Ik was denk ik om 22.15 uur thuis uit de studio waar ik Boulevard presenteerde. Ik heb toen nog wel even een glas wijn gedronken en goed erover nagepraat met Sander. Ik merk dat ik nu ook weer zo’n trillend lichaam krijg, omdat je er continu zo mee bezig bent. Het is een onbestemd gevoel.”

Ze was vanochtend wat later bij haar ochtendshow op Qmusic. “Ik ben iets langer blijven woelen in bed. Ik heb wel geslapen, veel gedroomd. Veel gewoeld. Op het moment dat je wakker wordt, kickt die realiteit in. Van ‘wat is er nou gebeurd’. Onwerkelijk is het woord dat steeds terugkomt.”

Vanavond

RTL Boulevard gaat vanavond gewoon door. Ook die zal worden gepresenteerd door Marieke. “Het wordt denk ik de moeilijkste uitzending die ik ooit heb gemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het beter is om John van den Heuvel voorlopig niet naar de studio van RTL Boulevard te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen