Mattie Valk vindt wegsturen RTL bij ziekenhuis ‘inschattingsfout’

Qmusic-dj Mattie Valk vindt het onhandig dat het RTL Nieuws gisteren is weggestuurd bij het ziekenhuis waar Peter R. de Vries voor zijn leven vecht. “Hier is sprake van een inschattingsfout.”

Jeroen Wetzels © RTL Nieuws

RTL Nieuws bracht gisteren op prime time een extra uitzending over de moordaanslag op Peter R. de Vries, waarin geschakeld werd met diverse verslaggevers. Eén van hen was Jeroen Wetzels, die bij het ziekenhuis stond waar Peter behandeld wordt. Hij werd echter gehinderd in zijn werk door een beveiliger die hem van het terrein af wilde hebben.

‘Alsjeblieft, keer om’

De beveiliger is hier iets te overijverig aan het werk geweest, denkt Qmusic-presentator Mattie Valk. “Je zag die beveiliger aan komen lopen en ik dacht nog toen ik zat te kijken: alsjeblieft, keer om. Hij was echt op een missie. Ik heb het idee dat die beveiliger ook een beetje een inschattingsfout heeft gemaakt.”

Zo’n man heeft geen benul van hoe de media werken, aldus Mattie. “Ik denk dat hij niet helemaal wist wat er nou precies gaande was. Hij heeft waarschijnlijk de opdracht gekregen: stuur iedereen weg die op plekken staan waar ze niet horen te staan, maar het was hele ongemakkelijke televisie.”

Sensatiejournalistiek

In dit geval viel RTL Nieuws volgens Mattie helemaal niemand lastig. “Je zag twee mensen die op totaal verschillende sporen zitten, want de journalist van RTL Nieuws was daar niet per se sensatiejournalistiek aan het maken. Die stond gewoon op een plek, hij dacht: ik sta voor het ziekenhuis.”

De beveiliger was te dwingend, vindt hij. “De beste man, de beveiliger, wachtte ook niet even tot zijn bijdrage erop zat. Ik denk dat het een inschattingsfout is geweest.”

Marieke eens

Marieke Elsinga, die Peter R. de Vries als een van de laatsten voor de aanslag heeft meegemaakt, is het daarmee eens. “De camera’s van de nieuwsredactie stonden ook niet te draaien door het raam waar het ziekenhuisbed stond. Het is dan vrij gebruikelijk om voor het ziekenhuis te staan en goede verslaggeving te doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Media krijgen steeds meer kritiek op hun verslaggeving van dit soort incidenten. GeenStijl publiceert de expliciete filmpjes van de zwaargewonde Peter. Kan dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen